Οικονομία » Λαρισινή εταιρεία βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες
ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Λαρισινή εταιρεία βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες

Λαρισινή εταιρεία βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες

Βραβείο από τις Βρυξέλλες για λαρισινό προϊόν. Πρόκειται για τη εταιρεία Petrou Nuts εγκαταστάσεις στη Αγιά και έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία βραβεύτηκε για προϊόν που αφορά σε καραμελωμένα φουντούκια.

Τέσσερα ελληνικά προϊόντα (Νερό Αύρα, Φέτα Μπέλος, Γιαούρτι Κολιός και Πέτρου-καραμελωμένα φουντούκια) τιμήθηκαν με το βραβείο CrystalAwards κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης απονομής βραβείων γεύσης και ποιότητας, του International Taste & Quality Institute (iTQi), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα.

Το iTQi είναι διεθνής οργάνωση η οποία συνεργάζεται με εθνικές και πολυεθνικές ομοσπονδίες Chef και Sommelier από χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μεγ. Βρετανία κλπ. Τα προϊόντα, τα οποία βραβεύονται, επιλέγονται μετά από «τυφλή» γευσιγνωσία από 135 ειδικούς, με βάση τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στη βράβευση του 2018 υποβλήθηκαν σε δοκιμή περισσότερα από 2.500 προϊόντα από 60 χώρες.

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελγιο, Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η οποία στην ομιλία της ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που έκαναν στη χώρα μας. Επίσης, αναφέρθηκε τόσο στην ποιότητα και στη διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας, όσο και στην πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ποιότητα των προϊόντων τους, με αποτελέσματα ελληνικά τρόφιμα και ποτά να γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά και ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: