Λάρισα » Στη Βουλή τα κατασκοπευτικά Drones των ΗΠΑ

Στη Βουλή τα κατασκοπευτικά Drones των ΗΠΑ

Στη Βουλή τα κατασκοπευτικά Drones των ΗΠΑ

Eρώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα οι επικίνδυνες δραστηριότητες που αναπτύσσουν τα κατασκοπευτικά Drones των ΗΠΑ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Λαρισαίος Γιώργος Λαμπρούλης.

Γιώργος Λαμπρουλης

Ειδικότερα αναφέρουν:

«Η δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου του Πενταγώνου, καθώς και πληθώρα δημοσιευμάτων, σχετικά με την εγκατάσταση των αμερικανικών στρατιωτικών Drones MQ-9 Reaper (Θεριστής) στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Η παρουσία τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού η δράση τους εκτείνεται από την Λευκορωσία μέχρι την Υποσαχάρια Αφρική, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκχώρησε την 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα, με σκοπό την ανάπτυξη κατασκοπευτικών και επιθετικών βλέψεων, απέναντι σε άλλες χώρες και λαούς. Η 110 Πτέρυγα Μάχης είναι μια ακόμη στρατιωτική βάση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και πολλές άλλες, που έχουν εκχωρηθεί για την ανάπτυξη επιθετικής δραστηριότητας, που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή και αποτελεί, ένα ακόμη πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, προς τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής.

Ο αξιωματούχος του Αμερικανικού Πενταγώνου στις δηλώσεις του, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών, σχετικά με τις πτήσεις των Drones, λέγοντας: «Το αποτύπωμα της Αμερικής στην Αφρική αυξάνεται, με έμφαση στη χρήση των drones. Ωστόσο για λόγους απορρήτου, δεν ανακοινώνουμε λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες αποστολές».

Ακόμη τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, σημειώνουν, ότι η απογείωση και προσγείωση των drones, πραγματοποιείται από χειριστές στη Λάρισα, ενώ ο χειρισμός των λειτουργιών πτήσης – αναγνώρισης, πραγματοποιείται μέσω δορυφόρου, από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα, μετά την απογείωση των Drones, οι λειτουργίες κατά τη διάρκεια της πτήσης να πραγματοποιούνται, μέσω δορυφόρου από χειριστές που βρίσκονται στις ΗΠΑ, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, σχετικά με την εξασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι κατά την πτήση των Drones, εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, υπάρχει η δυνατότητα να φωτογραφίζονται υποδομές και στρατιωτικό υλικό, με σκοπό την οργάνωση της άμυνας της πατρίδας μας, από κατασκοπευτικά κέντρα που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Επίσης αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι η δράση αυτών των τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, με την αξιοποίηση υποδομών της χώρας μας, χρη­σιμοποιούνται για κατασκοπία, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ενάντια σε άλλες χώρες, αλλά και για πολεμικούς σχεδιασμούς σε άλλους λαούς που τίποτε δεν έχει να χωρίσει ο λαός μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν τώρα οι πτήσεις των Drones, από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου μας εμπλέκουν ακόμη περισσότερο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενάντια σε άλλους λαούς, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για την άμυνα της χώρας μας.»

Διαβάστε επίσης: