Ζωή » Οικολογικά μαγιό -Φτιάχνονται από παλιά δίχτυα και είναι σικάτα

Οικολογικά μαγιό -Φτιάχνονται από παλιά δίχτυα και είναι σικάτα

Οικολογικά μαγιό -Φτιάχνονται από παλιά δίχτυα και είναι σικάτα

Κι όμως υπάρχει μία μάρκα με μαγιό στην Αυστραλία που φτιάχνει μαγιό από παλιά χαλιά και δίχτυα ψαρέματος.

Ο λόγος για το brand Τigerlily, το οποίο έχει γίνει γνωστό και αγαπητό για τα εκπληκτικά boho μαγιό του, τα οποία όχι μόνο εφαρμόζουν τέλεια, αλλά έχουν και τέλειες ραφές.

Το brand έχει γίνει viral, όμως, κυρίως λόγω των υλικών που χρησιμοποιεί, αλλά και της φιλοσοφίας του πίσω από αυτά.

Η συλλογή, λοιπόν, είναι κατασκευασμένη εξ΄ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υφάσματα, τα οποία μοιάζουν με νάιλον, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για υλικά που χρησιμοποιούνταν σε παλιά δίκτυα αλιείας και χαλιά.

Τα συγκεκριμένα υλικά είναι ναι μεν ανακυκλώσιμα, αλλά πλέον δεν χρησιμεύουν πουθενά, καθώς είναι απαγορευτικά για τους ωκεανούς και τα οικοσυστήματα με αποτέλεσμα η αυστραλιανή εταιρία να τα χρησιμοποιήσει με αυτόν τον τρόπο.

Ετσι, η Tigerlily αποφάσισε να μην αφήσει τα συγκεκριμένα υλικά να πεταχτούν στα σκουπίδια, μολύνοντας κι άλλο το περιβάλλον, αλλά να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει το αγαπημένο ρούχο όλων των γυναικών το καλοκαίρι… το μαγιό.

Να σημειωθεί πως εκτός από τα επαναχρησιμοποιημένα υλικά, η εταιρία «δουλεύει» μόνο με υφάσματα που είναι πιστοποιημένα από την OEKO-TEX ότι δεν έχουν καθόλου τοξικές- χημικές ουσίες.

Η Tigerlily ιδρύθηκε το 2.000 και σκοπός της είναι να δημιουργήσει μαγιό κι άλλα ρούχα με οικολογική συνείδηση, έχοντας πάντα ως αρχές της την εμπιστοσύνη, την υγεία, την ελευθερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

Πηγή:  iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης: