Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » 1η Συνάντηση Αποφοίτων Διαμεσολαβητών (φωτ.)
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1η Συνάντηση Αποφοίτων Διαμεσολαβητών (φωτ.)

1η Συνάντηση Αποφοίτων Διαμεσολαβητών (φωτ.)

(φωτό tsantopoulos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η (ΙΝΚΑΔΙΛ) στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος στο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ως σημαντικό το γεγονός ότι το Ινστιτούτο είναι μια υποδομή της Λάρισας για την υποστήριξη του θεσμού της διαμεσολάβησης. Από την πλευρά της Περιφέρειας χαιρέτισε την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Απόστολος Μπέμπης τονίζοντας ότι η περιφέρεια θα στηρίξει το θεσμό της διαμεσολάβησης. Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝΚΑΔΙΛ) κ.Δημήτριος Κατσαρός στη προσφώνησή του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝΚΑΔΙΛ) ήταν ιδέα, έμπνευση και πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας το έτος 2012 σε μια εποχή που ο θεσμός έκανε τα πρώτα οργανωμένα βήματα στη χώρα μας. Ιδρύθηκε αμέσως μετά από αυτά των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ήταν το πρώτο που λειτούργησε στη περιφέρεια. Σήμερα υπάρχουν και κάποια άλλα στην Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Τρίπολη και ορθώς, διότι αποδεικνύεται ότι το αίτημα για διαμεσολάβηση είναι διάσπαρτο σε όλη τη χώρα.
Αποτελεί το προιόν της σύμπραξης μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Επιμελητηρίου Λάρισας και εγκαινιάστηκε επίσημα το έτος 2013 παρουσία του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.
Στο σημείο αυτό ας μου επιτραπεί να κάνω κάποιες αναφορές πολύ συγκεκριμένες που έχουν σχέση με την ίδρυση αλλά και τη λειτουργία του Ινστιτούτου. Δύσκολα θα μπορούσε να γίνει και να λειτουργήσει αν δεν είχε αγκαλιάσει τη προσπάθεια το Επιμελητήριο. Ακριβέστερα οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου. Το καλοκαίρι του 2012 όταν τους συναντήσαμε για πρώτη φορά τον τότε πρόεδρο και σημερινό Σωτήρη Γιαννακόπουλο μαζί με τον τότε αντιπρόεδρο και στη συνέχεια πρόεδρο Δημήτριο Αδάμ διαπιστώσαμε μια άνευ προηγουμένη διεισδυτική ματιά στο θέμα της διαμεσολάβησης. Γρήγορα υπήρξε συναντίληψη και συναπόφαση για την ίδρυση του φορέα. Το Ινστιτούτο από τότε λειτούργησε και λειτουργεί χάρις στην αποφασιστική βοήθεια του Επιμελητηρίου με δωρεάν χρήση των άνετων υποδομών του αλλά και όχι μόνον. Τιμώ λοιπόν για όλα αυτά, όλα τα μέλη των Δ.Σ του Επιμελητηρίου από το 2012 και μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τον Σωτήρη Γιαννακόπουλο και το Δημήτριο Αδάμ.
Η σημαντική βοήθεια του Επιμελητηρίου στο τομέα των υποδομών επέτρεψε στο Ινστιτούτο να ανοίξει τα φτερά του και να επιτύχει συνεργασία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο με τον κορυφαίο φορέα στο Ηνωμένο Βασίλειο CEDR που είναι από τους σημαντικότερους διεθνώς φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών, όσο και με το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας τον πρωτοπόρο δηλαδή φορέα στη χώρα μας αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών. Σήμερα το ΙΝΚΑΔΙΛ εξακολουθεί να διδάσκει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CEDR με έμπειρους και κατάλληλους εκπαιδευτές. Ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό να κάνω ειδική αναφορά για τη συνεισφορά τους, στις συναδέλφους Μαρίνα Αρσενοπούλου και Εύη Μπεκίρη για την αποφασιστική συμβολή στο τομέα της εκπαίδευσης. Διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες και εκπαιδευμένες ως εκπαιδεύτριες κατά τα διεθνή πρότυπα, παρέχουν σήμερα εκπαιδευτική αυτονομία στο Ινστιτούτο και αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην εκπαιδευτική μας προσπάθεια.

Δείτε φωτογραφίες

δικηγ'οροι 11

δικηγόροι 10

δικηγόροι 9

δικηγόροι 8

δικηγόροι 7

δικηγόροι 6

δικηγοροι 5

δικηγοροι 4

δικηγόροι 3

δικηγόροι 2

 

Διαβάστε επίσης: