Πολιτισμός » Στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών το φωνητικό σύνολο «Solartissimo» του Σ.Ω.Λ.

Στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών το φωνητικό σύνολο «Solartissimo» του Σ.Ω.Λ.

Στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση Γρεβενών το φωνητικό σύνολο «Solartissimo» του Σ.Ω.Λ.

Στα Γρεβενά ταξίδεψε το φωνητικό σύνολο Solartissimo του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, συμμετέχοντας στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργανώθηκε από την Χορωδία Γρεβενών «Λίγεια» και το Ωδείο Γρεβενών, σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Το Solartissimo, υπό τηδιεύθυνσητου μαέστρου ΝίκουΣτ. Ευθυμιάδη, πραγματοποίησεμία εξαιρετική εμφάνιση την Κυριακή 10 Ιουνίου, κλείνοντας τις διήμερες εκδηλώσεις της Συνάντησης. Το πρόγραμμα του φωνητικού συνόλου περιελάμβανε πολυφωνικά a cappela έργα από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα, χαρακτηριστικά του ρεπερτορίου που ερμηνεύει, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το φωνητικό σύνολο Solartissimoιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα χορωδιακά τμήματα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Τα μέλη του είναι κυρίως καθηγητές και μαθητές του Σ.Ω.Λ. καθώς και άτομα με χορωδιακή εμπειρία. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αθήνα κ.α.) και στο εξωτερικό (Βιέννη, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία κ.α.) Επίσης έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους μαέστρους (Α. Κοντογεωργίου, Δ. Δημόπουλος, R. Timporisκ.ά.) και έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Panarmonia Orchestra  (Πολωνία) κ.α.

Την διδασκαλία και διεύθυνση έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

Διαβάστε επίσης: