Αθλητισμός » Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΑΚΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΑΚΛ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΑΚΛ

Αντιπροσωπία της Επιτροπής Αγώνα για Δημόσιες και Δωρεάν Αθλητικές Εγκαταστάσεις και ο σύλλογος γονέων 1ου ΔΑΔ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη σημερινή επίσκεψη του Υφ. Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στη Λάρισα, στο χώρο του ΕΑΚΛ στο Αλκαζάρ,  καταθέτοντας σχετικό Υπόμνημα.

Στην παρέμβασή της η αντιπροσωπία της Επιτροπής Αγώνα διατράνωσε για άλλη μια φορά την αντίθεσή της στη λειτουργία των μαγνητικών καρτών, ζήτησε την άμεση διευκόλυνση στην πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ, επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως και τις ελλείψεις στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ.

Από τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Υπουργός δεν δεσμεύθηκε για κανένα από τα αιτήματά μας, που μεταξύ άλλων αφορούν τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τη ΓΓΑ ώστε να μην επιβαρύνονται οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους για τη συμμετοχή τους σε αγώνες και στην προπόνηση. Επιβεβαιώθηκε αυτό που από την αρχή τονίζαμε, ότι οι μαγνητικές κάρτες αποτελούν πολιτική της ΓΓΑ, όπως και ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ η επιβολή αντίτιμου στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στα δίκαια αιτήματά μας για γενναία χρηματοδότηση του ΕΑΚΛ, όπως και για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες, απάντησε ότι δεν αποτελούν οι προσλήψεις προσωπικού στη ΓΓΑ άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, παραπέμποντας στα προγράμματα ανέργων μια χρήσης του ΟΑΕΔ, ενώ για τη λειψή χρηματοδότηση παρέπεμψε στη «σφιχτή δημοσιονομική κατάσταση», που σημαίνει νέα βάρη στις πλάτες των αθλητών και των οικογενειών τους, καθώς και για τη νέα χρονιά με το σταγονόμετρο θα χρηματοδοτηθεί το ΕΑΚΛ. Τέλος για τις ελλείψεις στις υποδομές και ιδιαίτερα για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, παρέπεμψε σε μελλοντικές μελέτες χωρίς να δεσμευτεί για κάποιο χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι και για αυτή τη κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς», ο αθλητισμός δεν αποτελεί επί της ουσίας δικαίωμα του λαού, αλλά εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται απ’ όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα. Η επιτροπή αγώνα θα συνεχίσει να παλεύει για κάθε άμεσο πρόβλημα και διεκδίκηση των ερασιτεχνικών σωματείων, για να δημιουργηθούν συνθήκες σύγχρονες και για να εξασφαλίζεται το δικαίωμα στον αθλητισμό για όλους.  Καλούμε τα αθλητικά σωματεία, τους γονείς, τους αθλητές, τους προπονητές να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουμε για:

  • Κατάργηση της λειτουργίας της μαγνητικής κάρτας που ανοίγει το δρόμο στην καθολική επιβολή αντιτίμου. Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε Αλκαζάρ και Νεάπολη για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους. 
  • Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του ΕΑΚΛ και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις λειτουργικές του ανάγκες.
  • Να φτιαχτούν υποδομές για τα ΑΜΕΑ και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό) για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους. 
  • Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αθλούμενων με τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χώρο άθλησης, όπως και του κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: