Ελλάδα » Κοτζιάς: O Ζάεφ επέλεξε όνομα – Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης

Κοτζιάς: O Ζάεφ επέλεξε όνομα – Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης

Κοτζιάς: O Ζάεφ επέλεξε όνομα – Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης

Σταθερά υπερ της λύσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς καθότι όπως υποστηρίζει αυτό συμφέρει και την Ελλάδα.

Μιλώντας τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο κ. Κοτζιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και αύριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί.

«Είμαστε σταθερά υπέρ τη λύσης, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η λύση συμφέρει και την Ελλάδα. Τώρα που βγαίνουμε από την κρίση πρέπει όλη η περιοχή να συμπαρασυρθεί σε ανάπτυξη», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία να αποφασίσει ποιο είναι το όφελος για την χώρα».

Επιπλέον, μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και πρόσθεσε: «Γιατί να συμφωνήσει μαζί μας και η άλλη πλευρά αν δεν πάρει και εκείνη τα δικά της κέρδη;» και ανέφερε ότι στο τραπέζι παραμένουν μόνο τρία ονόματα ενώ ο Ζάεφ έχει επιλέξει όνομα.

Από τη Σκοπιανή πλευρά, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Ζόραν Ζάεφ και του Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκησε 1 ώρα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τo γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Κοτζιάς διαβεβαίωσε ότι σε αυτή θα υπάρχει πρόβλεψη ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα των κατοίκων της ΠΓΔΜ έχουν σλαβικές καταβολές.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: