Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Εκδήλωση ερασιτεχνών ψαράδων στο Δέλτα του Πηνειού (φωτ.)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εκδήλωση ερασιτεχνών ψαράδων στο Δέλτα του Πηνειού (φωτ.)

Εκδήλωση ερασιτεχνών ψαράδων στο Δέλτα του Πηνειού (φωτ.)

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών στο Δέλτα του Πηνειού και συγκεκριμένα στη θέση «Καΐκια».

Η εκδήλωση αφορούσε την ημέρα του Περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η ανάδειξη της περιοχής και των ομορφιών της καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στην μνήμη αδικοχαμένων ψαράδων στο μνημείο που κατασκεύασε ο σύλλογος.

DIMOS TEMPON-ALIEIS (2)

 

ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΑΔΩΝ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (2)

ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΑΔΩΝ ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (3)

Ακολούθησε  χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, του προέδρου του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κάτω Ολύμπου κ. Δημήτρη Σούλτη καθώς και ομιλία από το μέλος του συλλόγου κ. Θανάση Παπαθανασίου με θέμα το «Περιβάλλον στις εκβολές του Πηνειού» και συνεχίστηκε με ομιλία του μελισσοκόμου Αλεξάνδρου Μεσιμέρη τεχνολόγου γεωπόνου.

DIMOS TEMPON-ALIEIS (3)

Στην διάρκεια της εκδήλωσης βάρκες του συλλόγου πραγματοποιήσουν βαρκάδα στον Πηνειό και ξενάγηση στην περιοχή για τους επισκέπτες.

Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα δωρεά του συλλόγου.

Στην εκδήλωση για την ημέρα του περιβάλλοντος παραβρέθηκαν ακόμη: ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας,  ο αντιδήμαρχος κ .Βασίλης Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μανώλης, Αχιλλέας Διψάνας, Ευθύμιος Μπουζέκης, Χρήστος Τσάτσαρης, Κώστας Νταφούλης, Αθανάσιος Καραναστάσης, Δημήτρης Μαϊμάρης, ο Διοικητής του ΑΤ Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Αιγάνης κ. Κώστας Ζαφείρης, Κρανιάς Ιωάννης Μήτσιου, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Συκουρίου κ. Γεώργιος Μπέλτσιος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, ακόμη συμμετείχαν κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας και του ΕΚΑΒ.

DIMOS TEMPON-ALIEIS (4)

Κώστας Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται με σεβασμό, ενδιαφέρεται απέναντι στο περιβάλλον, γιατί θεωρούμε το περιβάλλον κοινό μας σπίτι. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πιο πράσινη περιφέρεια στην Ελλάδα. Έχουμε την περισσότερη αποτελεσματικότητα στην πολιτική του περιβάλλοντος, ολοκληρώνουμε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Ευρώπη, την Λίμνη Κάρλα. Είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο αυτό».

DIMOS TEMPON-ALIEIS (5)

Κώστας Κολλάτος:  «Να σας καλωσορίσουμε στη σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κ. Ολύμπου, ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Μια όμορφη και σεμνή εκδήλωση που εκπέμπει μια νότα αισιοδοξίας και δίνει ένα μήνυμα για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. ​Ο άνθρωπος αντλεί από το περιβάλλον και δημιουργεί. Η αρμονική αυτή συνύπαρξη επέτρεψε τη δημιουργία πολιτισμού και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Όταν αλλάζει αυτή η ισορροπία και αρχίζει η υπερεκμετάλλευση φυσικών πόρων και η ανεξέλεγκτη ρύπανση, δημιουργούνται ακραίες κλιματικές αλλαγές και υπερθέρμανση του πλανήτη, με αποτέλεσμα να απειλείται η ύπαρξη της ζωής.

Σαν Δημοτική αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και σχεδιάζουμε συγκεκριμένες δράσεις για τη διαχείριση του πόσιμου νερού και τον υδροφόρο ορίζοντα (πρόσφατα παρουσιάστηκε η μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών -όπου διήρκησε τρία χρόνια – και αφορά στην ευρύτερη περιοχή από τα Τέμπη έως και το Δέλτα του Πηνειού).

Σχεδιάζουμε δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων και βιολογικών καθαρισμών καθώς και βιοκλιματικές δράσεις με σεβασμό στη φύση και με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την πολιτιστική μας ταυτότητα, την εγρήγορση των φορέων, τη δημιουργικότητα των κατοίκων, αλλά κυρίως αναδεικνύει την συμμετοχή, τον εθελοντισμό, τη συνεργασία και τη συνέργεια. Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ενώνουν ως έθνος, ως λαό και ως κοινωνία, και μας δίνουν τη δυνατότητα να αντισταθούμε στη δύσκολή συγκυρία που βιώνουμε.

Να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δρομείς, τους συλλόγους αλόγων, τις γυναίκες Μεσαγκάλων για τα εδέσματα, καθώς και τους χορηγούς.

Τέλος να ευχαριστήσω όλους εσάς για την παρουσία σας. Την εκλαμβάνουμε ως ένδειξη καλής θέλησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Σας Ευχαριστώ. Καλό Καλοκαίρι!».

??????????

Διαβάστε επίσης: