Παραπολιτικά » Διπλό χτύπημα από Μάξιμο…

Διπλό χτύπημα από Μάξιμο…

Διπλό χτύπημα από Μάξιμο…

Ενδιαφέρον στιγμιότυπο από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας την εβδομάδα που πέρασε. Μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Μάξιμος Xαρακόπουλος αποχώρησε από τα υπουργικά έδρανα ο υπουργος Παιδείας. Τυχαίο; Ίσως ήξερε τι τον περιμένει καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες του Λαρισαίου βουλευτή «ο Γαβρόγλου είχε… λερωμένη τη φωλιά του».

Από τις 10 Νοεμβρίου του 2017 έχει καταθέσει ερώτηση ο Χαρακόπουλος για τις καταγγελίες ότι η συνέντευξη ανέτρεψε την κατάταξη στην επιλογή διευθυντών σε Γυμνάσια και Λύκεια στη Λάρισα.

Όποτε βρήκε ευκαιρία να τα ψάλλει στον υπουργό: «Το νομοσχέδιο που φέρατε, προφανώς, είναι η απάντηση στην ερώτηση, καθώς διευρύνει σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης τη βαρύτητα της συνέντευξης για την επιλογή των ημετέρων.Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!».

Ο Λαρισαίος υπενθύμισε και το έργο που άφησε παρακαταθήκη ως τομεάρχης παιδείας της ΝΔ: «Ως κυβέρνηση θα προχωρήσουμε σε επιλογή των ανωτάτων στελεχών της εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ, μια πρόταση που εισηγήθηκα όταν είχα την ευθύνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ και χαίρομαι που υιοθετήθηκε από την ηγεσία του κόμματός μου».
Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη συμφωνούν με την πρόταση και τα κομματικά στελέχη την ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης…

Τ.Κ.

Διαβάστε επίσης: