Ελλάδα » Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υπό τον φόβο απαγωγής ή δολοφονίας

Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υπό τον φόβο απαγωγής ή δολοφονίας

Σε στρατόπεδο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί υπό τον φόβο απαγωγής ή δολοφονίας

Σε στρατόπεδο φαίνεται πως διαμένουν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, ζητώντας άσυλο, ενώ πλέον είναι όλοι ελεύθεροι.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως οι «8» διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, υπό αυστηρή φρούρηση. Ελεύθεροι όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, υπό τον φόβο απαγωγής ή δολοφονίας τους, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου για «πακετάρισμα» των οκτώ στρατιωτικών και τις υπόνοιες για απαγωγή. Σύμφωνα με «Τα Νέα», καθώς οι στρατιωτικοί βρίσκονται στο στρατόπεδο, ο μεγάλος φόβος δεν είναι τόσο αυτός της επιχείρησης απαγωγής, όσο το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει.

Γι” αυτό, η φρούρηση αναπροσαρμόζεται με αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ανάλογα με τις νέες πληροφορίες που προκύπτουν. Οι «8» διαμένουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση, έχουν όμως και ιδιωτικότητα.

Ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο, ενώ κοινόχρηστα είναι η κουζίνα και το σαλόνι. Οι στρατιωτικοί φέρεται να έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο, αλλά δεν μπορούν να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο.

Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι από τους δικηγόρους τους, ενώ όσοι μπαίνουν στον χώρο ελέγχονται εξονυχιστικά. Το φαγητό τους ελέγχεται επίσης καθημερινά, καθώς και τα γλυκά που τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία.

Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ, βρίσκονται στον χώρο, ενώ υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπευτές περιμετρικά των εγκαταστάσεων όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι στρατιωτικοί περνούν το χρόνο τους διαβάζοντας και βλέποντας τηλεόραση, ενώ προσπαθούν να μάθουν ελληνικά. Ένας από αυτούς ξέρει να παίζει και μπουζούκι.

 

Διαβάστε επίσης: