Οικονομία » Πρόεδρος ΣΕΒ: Είναι παράλογο ο υπουργός να καθορίζει μισθούς οριζόντια

Πρόεδρος ΣΕΒ: Είναι παράλογο ο υπουργός να καθορίζει μισθούς οριζόντια

Πρόεδρος ΣΕΒ: Είναι παράλογο ο υπουργός να καθορίζει μισθούς οριζόντια

«Είναι παράλογο, σήμερα το 2018, ο υπουργός να καθορίζει μισθούς οριζόντια, να μην υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου, περιοχής ή κάθε επιχείρησης και να προσπαθεί να φέρει τη χώρα σε έναν μη ανταγωνιστικό ορισμό των αμοιβών, όπως συνέβαινε τη δεκαετία του 2000» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων, όταν διατυπώνονται από αυτούς που πράγματι εργάζονται.

Ο κ. Φέσσας σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» αναφερόμενος στα θέματα της διαιτησίας και των συλλογικών συμβάσεων τόνισε επίσης ότι «τα εργατικά σωματεία που κατά πλειοψηφία είναι κομματικά καθοδηγούμενα, στο τέλος θα έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία και να εξασφαλίζουν αυξήσεις πιθανόν εκτός των δυνατοτήτων της επιχείρησης, όπως συνέβαινε πριν την κρίση».

Σχετικά με τα συγχαρητήρια που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, για την έξοδο από τα μνημόνια, επισήμανε ότι πρέπει  «να ξεκολλήσουμε από τις ετικέτες και τα ψευδεπίγραφα συνθήματα», υπενθυμμίζοντας ότι έχει δώσει συγχαρητήρια και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, επειδή μας κράτησαν στο ευρώ και την Ευρώπη.

«Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσωπικές υπερβάσεις που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας για να ολοκληρώσει σε ένα χρόνο 3 δύσκολες αξιολογήσεις. Ο ΣΕΒ δεν κομματίζεται. Ρόλος του είναι να συμβουλεύει τις κυβερνήσεις να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, που γεννούν θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Φέσσας, προσθέτοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι τον Αύγουστο μας δίνεται η ευκαιρία να σταματήσουμε τη συνεχή ανακύκλωση της εσωστρέφειάς μας και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος της τελευταίας δεκαετίας».

Διαβάστε επίσης: