Ελλάδα » ΠΓΔΜ: Σημαντικό να επιτευχθεί βιώσιμη λύση

ΠΓΔΜ: Σημαντικό να επιτευχθεί βιώσιμη λύση

ΠΓΔΜ: Σημαντικό να επιτευχθεί βιώσιμη λύση

Η ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγικό στόχο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και για να επιτευχθεί πρέπει απαραίτητα να λυθεί το πρόβλημα με το όνομα.

«Eίναι σημαντικό να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, υπογραμμίζοντας πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: