Παραπολιτικά » Η «κωλοτούμπα» του βουλευτή στο… όνομα της Μακεδονίας
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η «κωλοτούμπα» του βουλευτή στο… όνομα της Μακεδονίας

Η «κωλοτούμπα» του βουλευτή στο… όνομα της Μακεδονίας

Από την παρουσία του Γ. Κατσιαντώνη στο συλλαλητήριο της Λάρισας μαζί με τον δικηγόρο και στέλεχος της ΝΔ Γρηγόρη Δασταυρίδη

Ήταν αρχές του 2018 όταν ο Λαρισαίος βουλευτής – τότε της Ένωσης Κεντρώων – Γιώργος Κατσιαντώνης είχε δημιουργήσει πολιτικό θόρυβο, καθώς σε αντίθεση με την κεντρική κομματική γραμμή, είχε δώσει σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων τασσόμενος υπέρ της σύνθεσης ονομασίας στο ζήτημα των Σκοπίων.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από συνέντευξη στο «Έθνος»:

«Εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα»

Μετά από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Κατσιαντώνης σε συνέντευξή του στο «ραδιόφωνο 24/7 88,6» προχωρούσε ένα βήμα περισσότερο εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην προσωπικότητα και στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ενώ δήλωνε την πλήρη αντίθεσή του στη μέθοδο των συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Αναλυτικά, η συνέντευξη:

Δεν συμπληρώθηκαν ούτε έξι μήνες και ο κ. Κατσιαντώνης, έχοντας ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων, έδωσε το παρών στο πρόσφατο συλλαλητήριο της Λάρισας, το οποίο – προφανώς – ετάχθη κατά της όποιας αναφοράς του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Αυτή η «μεταμόρφωση» – στη σύγχρονη ελληνική πολιτική ορολογία «κωλοτούμπα» – καταδεικνύει πως ο Λαρισαίος βουλευτής έκρινε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνει τα δικά του «διαπιστευτήρια» ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε η φωτό με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτικές…

συλλαλητήριο Λάρισας (3)

Από την άλλη γίνεται απόλυτα σαφές πως ο καιροσκοπισμός στο… όνομα της Μακεδονίας καλά κρατεί και κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να χτίσει και πάλι νέες πολιτικές καριέρες.

Προφανώς έχουν στο μυαλό τους συγκεκριμένα «γαλάζια» παραδείγματα, τα οποία κατάφεραν να περάσουν μέχρι και την… πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου!

Γ.Α.

Διαβάστε επίσης: