Ελλάδα » Αμετάκλητη η ποινή στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αμετάκλητη η ποινή στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αμετάκλητη η ποινή στον Ανδρ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνταν ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών (πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί), η ποινή του έγινε αμετάκλητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεωργίου έχει άλλη μία σοβαρή εκκρεμότητα: θα τεθεί και τρίτη φορά στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: