Θεσσαλία » Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Βόλου

Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Βόλου

Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Βόλου

Στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης της υπεξαίρεσης στο ταμείο του Δήμου Βόλου από υπάλληλο του Δήμου, που έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Η Εισαγγελία Εφετών αναμένεται να εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή μη του φερόμενου ως δράστη της υπεξαίρεσης, ποσού που υπολογίζεται στις 270.000 ευρώ περίπου.

Σχετικό ήταν το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που είχε διενεργηθεί στον Δήμο Βόλου τον Ιούλιο του 2016, μετά από έλεγχο που είχαν διεξάγει ορκωτοί λογιστές. Το πόρισμα είχε κατατεθεί μαζί με σχετική αναφορά στην Εισαγγελία από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

Η υπόθεση του ελλείμματος είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται τον Απρίλιο του 2016, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, είχαν ενημερώσει εγγράφως τον τότε δήμαρχο Βόλου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας, ότι το ποσό ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: