Αυτοκίνητο » Παγκόσμια παρουσίαση του νέου Volvo V60 στη Βαρκελόνη

Παγκόσμια παρουσίαση του νέου Volvo V60 στη Βαρκελόνη

Παγκόσμια παρουσίαση του νέου Volvo V60 στη Βαρκελόνη

Στην Βαρκελόνη της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Volvo V60. Το καινούργιο μοντέλο ανήκει στη κατηγορία των μεσαίων στέσιον βάγκον και ενισχύει την θέση της σουηδικής μάρκας στην αγορά των αυτοκινήτων που έχουν ως βασική αποστολή τη μεταφορά της οικογένειας και τη χρήση στα μεγάλα ταξίδια. Το πολυτελές σουηδικό μοντέλο σχεδιάσθηκε και εξελίχθηκε σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα της μάρκας.

“ Ο οδηγός που αναλαμβάνει την ασφαλή και άνετη μετακίνηση της οικογένειάς του, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των στέσιον βάγκον είναι ένας σημαντικός πελάτης για την εταιρεία μας εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον, πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Το νέο V60 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας σε αυτή την κατηγορία και λανσάρει νέες τεχνολογίες».

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην αποστολή, το νέο V60 στηρίζεται στην καινούργια πλατφόρμα της Volvo, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των SUV XC90 και XC60. Πρόκειται για την πλατφόρμα SPA – Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture), η οποία είναι κλιμακούμενη ως προς το μήκος. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα της μάρκας έχει υψηλά στάνταρ στους τομείς της ασφάλειας, της ακαμψίας και επιπλέον επιτρέπει στους σχεδιαστές να προσαρμόσουν εύκολα υβριδικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, ηλεκτροκίνητες μονάδες καθώς και συστοιχίες μπαταριών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ηλεκτρικών εκδόσεων. Αυτή η πλατφόρμα, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη υψηλών χαρακτηριστικών και στα μοντέλα XC90 και XC60. Ειδικότερα, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την οδική συμπεριφορά καθώς και τα επίπεδα ασφάλειας των πολυτελών αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου της μάρκας.

Το Volvo V60, διακρίνεται για το πολυτελές εσωτερικό του, τα αυξημένα επίπεδα χώρου για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, την προηγμένη συνδεσιμότητα, τα τελευταία συστήματα υποστήριξης οδηγών της σουηδικής φίρμας και νέες τεχνολογίες ασφάλειας.

Ένας τομέας που προσπαθεί να αναπτύξει η εταιρεία είναι η παροχή του αυτοκινήτου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο οδηγός που θέλει να πραγματοποιήσει μια εκδρομή είτε να πάει διακοπές σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας Premium Cars της εταιρείας. Αυτή η νέα παροχή προσφέρει πρόσβαση σε αυτοκίνητα μέσω της μηνιαίας συνδρομής flat fee αντί της ιδιοκτησίας. Η Volvo, ανακοίνωσε ότι πλέον καθιστά το αυτοκίνητο ένα αξιόπιστο προϊόν που εύκολα αποκτάται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς προβλήματα όπως συμβαίνει και με το κινητό τηλέφωνο που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να τονισθεί η προσπάθεια της σουηδικής μάρκας, να ενισχύσει την θέση της στη κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων. Το 2019, το νέο Volvo V60, θα κυκλοφορήσει σε δυο εξελιγμένες υβριδικές εκδόσεις. Η πρώτη υβριδική εκδοχή είναι η T6 Twin Engine AWD που παράγει 340 ίππους και η δεύτερη, επίσης υβριδική, T8 Twin Engine AWD απόδοσης 390 ίππων.

Η γκάμα των κινητήρων στο λανσάρισμα περιλαμβάνει δυο βενζινοκινητήρες και δυο πετρελαιοκινητήρες. Ειδικότερα, τα μοτέρ βενζίνης είναι τα γνωστά Τ5 και Τ6. Ντίζελ είναι τα επίσης δοκιμασμένα D3 και D4.

Το νέο V60 ενισχύει τη θέση της Volvo, στον τομέα της ασφάλειας, παρέχοντας έναν πλήρη κατάλογο συστημάτων και διατάξεων ασφάλειας. Τα βασικά συστήματα προσφέρονται στάνταρ, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, γνωστών από τα XC90 και XC60.

Η τεχνολογία City Safety with Autobrake χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα πέδησης και ανίχνευσης για να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις. Αξίζει να τονισθεί ότι αναγνωρίζει τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μεγάλα ζώα.

Το σύστημα Pilot Assist, υποστηρίζει τον οδηγό, διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία του αυτοκινήτου, παρεμβαίνοντας στο τιμόνι, κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, ακόμη και του φρεναρίσματος, σε ταχύτητες έως και 130 χλμ.

Το V60 περιλαμβάνει επίσης το Runoff Road, σύστημα ελέγχου της οπισθοπορείας και άλλα συστήματα υποβοήθησης της διεύθυνσης. Η προαιρετική προειδοποίηση Cross Traffic Alert με autobrake βελτιώνει περαιτέρω την ασφάλεια για τους ανθρώπους μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

Το σύστημα πληροφοριών Infotainment είναι πλήρως συμβατό με τα Apple CarPlay, Android Auto και 4G και εξασφαλίζει την σύνδεση του αυτοκινήτου με το Ιντερνετ και τις υπηρεσίες της Τροχαίας. Μέσω μιας οθόνης αφής, παρέχονται οι λειτουργίες του αυτοκινήτου, η πλοήγηση, οι συνδεδεμένες υπηρεσίες και οι εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Οι πωλήσεις του νέου Volvo V60 θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: