Αυτοκίνητο » Νίκη της ARΜΑ RALLY TEAM στο τριήμερο RALLY ACROPOLIS
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

Νίκη της ARΜΑ RALLY TEAM στο τριήμερο RALLY ACROPOLIS

Νίκη της ARΜΑ RALLY TEAM στο τριήμερο RALLY ACROPOLIS

Με την ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνων της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) του αγωνιστικού προγράμματος του 2018, η  ΑRΜΑ RALLY TEAM (ΑRT),  αγωνιστική ομάδα της ΑΡΜΑ ΕΠΕ, εμπόρου αυτοκινήτων και εξειδικευμένου επισκευαστή NISSAN με έδρα τη Λάρισα,  αποφάσισε  ότι κεντρική της αγωνιστική εκδήλωση για τη χρονιά θα ήταν το ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS 2018.

O διεθνής αγώνας που θα προσμετρούσε στο ERC 2018 της FIA ήταν φέτος τριήμερος και ενιαίος και για το Ελληνικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με τους αντίστοιχους μέχρι τώρα αγώνες των τελευταίων ετών που προσμετρούσαν σαν ξεχωριστοί αγώνες, ένας κάθε μέρα.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε σαν προετοιμασία η συμμετοχή στο χωμάτινο πρωταθληματικό RALLY ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, που ήταν ουσιαστικό ίδιο με την τρίτη ημέρα του ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS.

Η ART προετοίμασε το αυτοκίνητο της ομάδας, το γνωστό NISSAN MICRA K11 1.3, στην κατηγορία ΕΑ5 – C6 (μέχρι 1400 cc ) με τον τρόπο που εκείνη ξέρει πολύ καλά και το πλήρωμα  Νίκος «ARMA» Χριστοδουλόπουλος και Νώντας «ARMAKI» Χριστοδουλόπουλος προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στις  12-13    Μαΐου συμμετείχε στο RALLY ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ που έγινε στην περιοχή της Λαμίας από την ΑΛΑ Λαμίας με ειδικές τις Γραμμένη και Δίβρη και συγκέντρωσε  26   συμμετοχές. Το πλήρωμα της ART είχε όμως τη στιγμή του στη δεύτερη ειδική του αγώνα, με αποτέλεσμα να έχει μία έξοδο από το δρόμο και έτσι εγκατέλειψε χωρίς να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

Αυτό στενοχώρησε και πείσμωσε την ομάδα, που απεκατέστησε και προετοίμασε ακόμα καλύτερα το αυτοκίνητο ,αλλά και το πλήρωμα που ετοιμάστηκε καλύτερα με πολλές δοκιμές και προσεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον αγώνα.

Έτσι την Παρασκευή 1η Ιουνίου, λίγο μετά τις 11:00 η συμμετοχή πήρε εκκίνηση, κάτω από τον Ιερό βράχο στην Ακρόπολη της Αθήνας, στο ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS 2018 που διοργανώθηκε, άψογα όπως πάντα, από την Ο.Μ.Α.Ε και συγκέντρωσε 34 συμμετοχές στο ERC ,34 συμμετοχές για το Ελληνικό πρωτάθλημα χώματος και 8 για το πρωτάθλημα Ιστορικών .

arma rally team (3)

Λίγες ώρες αργότερα συμμετείχε στην πρώτη ειδική του αγώνα που έγινε στο εσωτερικό του αγωνιστικού χώρου του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο Αττικής , κερδίζοντας την ειδική στην κατηγορία της.

Επόμενη ειδική της ημέρας η Θήβα, μία πολύ απαιτητική διαδρομή 30  χιλιομέτρων περίπου, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα πληρώματα. Μία απορρύθμιση της ευθυγράμμισης του αυτοκινήτου στην πρώτη ειδική, δεν επέτρεψε στο πλήρωμα να κινηθεί όπως ήθελε, με αποτέλεσμα να τερματίσει τρίτο στην κατηγορία του στην ειδική.

Το βράδυ στο μεγάλο service στην έδρα του αγώνα στη Λαμία, στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας η ART απεκατέστησε αλλά και βελτίωσε τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Την επόμενη, το Σάββατο 2 Ιουνίου από το πρωί η συμμετοχή, έχοντας ένα άψογο αυτοκίνητο άρχισε την επίθεσή της. Σε κάθε ειδική κέρδιζε την κατηγορία της με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μέχρι το βράδυ της δεύτερης μέρας μία μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Αφού δέχτηκε τη φροντίδα των μηχανικών της ART στο βραδινό μεγάλο service το αυτοκίνητο έτοιμο και πάλι ξεκίνησε την τρίτη και τελευταία μέρα με αμυντική πλέον στρατηγική για να κρατήσει τη θέση του.

Μετά τις τέσσερις ειδικές της ημέρας το πλήρωμα διατήρησε αλλά και εδραίωσε καλύτερα τη θέση του που δεν ήταν άλλη από την πρώτη θέση στην κατηγορία C6, που παράλληλα το έφερε να προηγείται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Παράλληλα το πλήρωμα τερμάτισε 13ο στη γενική κατάταξη του Ελληνικού αγώνα , από τις 27 συμμετοχές που τερμάτισαν.

Ο τερματισμός στη Λαμία ήταν μία πολύ ευχάριστη στιγμή για την ομάδα, όταν μάλιστα σήκωσε τα κύπελλα των νικητών της κατηγορίας.

arma rally team (1)

Ο ιδιοκτήτης και manager της ARΜΑ RALLY TEAM (ART) Νίκος «ΑRMA» Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε:

«Ήταν μία κορυφαία στιγμή για την ομάδα μας. Η νίκη σε ένα τριήμερο RALLY ACROPOLIS  είναι υψηλότατος στόχος και απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, ικανότητα, εμπειρία και λίγη τύχη. Τα είχαμε όλα και κερδίσαμε. Πολλές πολλές ευχαριστίες από βάθος καρδιάς, τόσο στον πολύτιμο συνοδηγό μου «ARMAKI» ,που χωρίς αυτόν δεν θα τα κατάφερνα , όσο και στους μηχανικούς μου Σάκη Γκουγκουλούλη και Χάρη «Μπάμπη» Αλευρά, αλλά και το φίλο μηχανικό και μέντορά μου Αλέξη Πετρόπουλο και στο γιό του Δημήτρη που μας βοήθησαν αποφασιστικά. Τη μικρή του βοήθεια μας προσέφερε και ο φίλος απ’ τα παλιά Τάκης Αρβανίτης που μας παρακολουθεί από λίγο πιο μακριά.

Πολλές ευχαριστίες επίσης στους χορηγούς μας που στηρίζουν πάντα τις προσπάθειές μας, όπως η POUREGAS GRAPHICS, το Ι-ΚΤΕΟ ΧΑΛΚΙΑΣ, η εταιρία συμβούλων BSS τα ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΛΚΑ και  οι μηχανολόγοι της GIVE. Ακόμη και στους φίλους κριτές του ΣΜΑΛ που βοήθησαν την οργάνωση  και μας εμψύχωσαν και ήταν υπέροχοι.

Τέλος θα ήθελα να αφιερώσω  τη νίκη μου στον εγγονό μου Λεωνίδα που γεννήθηκε πρίν από δύο μήνες περίπου. Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία και χαμόγελο.

Το φετινό ERC ΕΚΟ RALLY ACROPOLIS είχε  όσο ποτέ  αέρα WRC .Μακάρι σύντομα να επανέλθει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC)».

Διαβάστε επίσης: