Βιβλίο » Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο «Έκλεψα τη ζωή μου κι έφυγα…»

Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο «Έκλεψα τη ζωή μου κι έφυγα…»

Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο «Έκλεψα τη ζωή μου κι έφυγα…»

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γεωργίου Ι. Κουτσογιάννη «Έκλεψα τη ζωή μου κι έφυγα…» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας

Το βιβλίο παρουσιάζουν:
Φωτεινή Οικονόμου, Εκπαιδευτικός MΑ Θεολογίας-Συγγραφέας
Θεοδώρα Λάμπρου – Φορφόλια, Δικηγόρος
Αθανασία Μπλέτσα, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Έφη Τουφεξή.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»

Για το βιβλίο:

Επιβίωση ή ζωή;

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν την επιβίωση, συμβιβαζόμενοι με τα κακώς κείμενα του βίου τους, ενώ λιγότεροι άνθρωποι, σπάνιοι, επιλέγουν την όντως ζωή, χωρίς εφησυχασμό, με ρίσκο την ανατροπή, ακόμη και την αποτυχία.

Η περίπτωση του Γιώργου, του πρωταγωνιστή του παρόντος βιβλίου, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Ο Γιώργος τολμά την ανατροπή με όποιο κόστος. Ξεκινά μια οδυνηρή αναζήτηση της ταυτότητας και του σκοπού της ζωής του, αρχίζοντας απ’ το παρελθόν, προκειμένου να φωτίσει το παρόν και να δρομολογήσει το μέλλον του. Στην αναζήτηση αυτή, αφήνει πίσω πρόσωπα και γεγονότα και τολμά να αναμετρηθεί με τα σκοτάδια του παρελθόντος, αλλά και με τα σκοτάδια της ψυχής του. Αφορμή: μια ιατρική γνωμάτευση, που τον αναγκάζει ν’ αλλάξει ζωή, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ο συγγραφέας, Γιώργος Κουτσογιάννης, περιγράφει το ταξίδι του πρωταγωνιστή με τρόπο γλαφυρό και απλό: ο αναγνώστης γίνεται «θεατής» σκηνών, οι οποίες διαδραματίζονται μπροστά του. Οι περιγραφές και οι διάλογοι είναι τόσο παραστατικοί, ώστε δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για σενάριο θεατρικού έργου. Οι ήρωες είναι καθημερινοί άνθρωποι της ελληνικής επαρχίας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους μυστικά και λάθη. Οι πληγές του πολέμου, η υποκρισία που γεννάται από τα αυστηρά ήθη της επαρχίας, η σιωπή χρόνων και τα κρυμμένα μυστικά βγαίνουν στο φως, οδηγώντας στη λύτρωση.

Το ταξίδι του πρωταγωνιστή δικαιώνεται, η αναζήτηση της ταυτότητάς του ολοκληρώνεται και μια καινούργια επιλογή ζωής αποκαλύπτεται. Η αποκατάσταση της αλήθειας ωφελεί όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα: η συγγνώμη αποκαθιστά τους εύθραυστους δεσμούς και η κάθαρση έρχεται με τη συγχώρηση. Η επαρχία παύει να είναι το σκηνικό της τραγωδίας και γίνεται ο τόπος για μια απλή, διάφανη ζωή με αυθεντικότητα.

Διαβάστε επίσης: