Λάρισα » «Όχι σε παραχάραξη και σφετερισμό της ιστορίας»
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ:

«Όχι σε παραχάραξη και σφετερισμό της ιστορίας»

«Όχι σε παραχάραξη και σφετερισμό της ιστορίας»

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την πΓΔΜ, και τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται πως προχωρά άμεσα σε μια συμφωνία με την πΓΔΜ, η οποία δεν κατοχυρώνει τα εθνικά δίκαια. Διαπραγματευόμενη εν κρυπτώ, και στις πλάτες του ελληνικού λαού, δεν προκύπτει από πουθενά ότι εξασφαλίζει την εκ των ων ουκ άνευ άμεση συνταγματική αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων, την χρήση της erga omnes αλλά και την αφαίρεση των αλυτρωτικών στοιχείων που στρέφονται κατά της Ελλάδος. Συν τοις άλλοις, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φέρονται διατεθειμένοι να εκχωρήσουν στους κατοίκους των Σκοπίων ακόμη και το δικαίωμα σε δήθεν “μακεδονική εθνότητα” και “μακεδονική γλώσσα”.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα πρόκειται για μια εθνική ήττα, με βαρύτατες μακροχρόνιες συνέπειες για την χώρα. Απέναντι, λοιπόν, σε τέτοιες αποφάσεις σφετερισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας δεν μπορούμε παρά να βρεθούμε κάθετα αντίθετοι.

Επειδή, όμως, είναι δεδομένες οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, ήδη εκ μέρους της έχει εξαπολυθεί μια εκστρατεία λάσπης με ακραίους χαρακτηρισμούς ενάντια σε κάθε διαμαρτυρόμενο προς την πολιτική της. Ο διχαστικός λόγος των κυβερνώντων, ωστόσο, δεν είναι ικανός να αναχαιτίσει την διόγκωση των αντιδράσεων, όπως είναι και τα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις ταυτοχρόνως, που είναι άλλωστε ένα κεκτημένο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών. Ολοκληρωτικές λογικές του τύπου “όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας” δεν χωρούν σε μια δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: