Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Μήνυμα Νασιακόπουλου με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων

Μήνυμα Νασιακόπουλου με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων

Μήνυμα Νασιακόπουλου με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων

Μήνυμα του δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων:

«Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί μου συνδημότες/τριες!

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε την πρώτη  σας σειρά στο πρώτο γραπτό εξεταζόμενο μάθημα αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας,  θυμηθείτε και κρατήστε σαν οδηγό, σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων και ίσως για όλη σας τη ζωή τη φράση του νομπελίστα ποιητή μας  Οδυσσέα Ελύτη «..μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…» από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Αγαπημένα μου παιδιά, με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις ολοκληρώνεται μια δύσκολη  προσπάθεια χρόνων τόσο για σας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς που κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτελούν με ευσυνειδησία το έργο τους αλλά και για  τους γονείς σας που στήριξαν όλο το αυτό διάστημα τον καθημερινό σας αγώνα.

Εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ σας ευχόμαστε καλή δύναμη και η επιτυχία που τόσο προσδοκάτε να έλθει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Ευχόμαστε όλες και  όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας και σας συγχαίρουμε, ούτως ή άλλως, για την προσήλωση στον στόχο σας.

Σε μια τόσο δύσκολη όσο και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η παιδεία και η γνώση είναι η λύση. Είστε η προσδοκία για την πατρίδα μας. Εσείς που θα παλέψετε για ένα καλύτερο αύριο. Η ελπίδα μας για το μέλλον επαφίεται κυρίως στα δικά σας χέρια. Η χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα, έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με κατάρτιση, δημιουργικότητα και φρέσκια οπτική. Η εισαγωγή σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς βέβαια να είναι η μόνη, αποτελεί μια καλή αφετηρία για να προικισθείτε με αυτά τα προσόντα.

Όσοι δεν κατορθώσετε να εισαχθείτε  σε σχολές της αρεσκείας σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά όχι  ο πόλεμος. Στη ζωή σάς περιμένουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Αρκεί να συνεχίσετε να ονειρεύεσθε  και να στοχεύετε ψηλά».

Διαβάστε επίσης: