Βιβλίο » Tο χθες και το σήμερα των Καλλιπευκιωτών
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Tο χθες και το σήμερα των Καλλιπευκιωτών

Tο χθες και το σήμερα των Καλλιπευκιωτών

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών, παρουσίασαν το βιβλίο – λεύκωμα «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Το βιβλίο – λεύκωμα, είναι του Παναγιώτη Παπαϊωάννου και εκδόθηκε από τον Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» τον Απρίλιο του 2018.

Σαν σήμερα (5 Ιουνίου),  από το 1972, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζει το περιβάλλον, την ίδια τη φύση, την μία και μόνη πατρίδα, πέρα από εθνικότητα, εθνότητα και θρησκεία, στην οποία και αναφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος και το βιβλίο – λεύκωμα.

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (4)

Για το βιβλίο μίλησαν οι Λάμπρος Καραγεώργος, γιατρός, Διευθυντής Καρδιολογικής Νοσοκομείου Λάρισας,  Άγγελος Πετρουλάκης, ποιητής, συγγραφέας, αρθρογράφος και  Νίκος Ορφανός, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Κολλάτος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV.

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (8)

Στην εκδήλωση, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος ο οποίος σημείωσε: « “Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ”, για το όμορφο ταξίδι και την φωτογραφική περιήγηση, που μας επιφυλάσσει στην Καλλιπεύκη, στο ορεινότερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Τεμπών.
Ένα φωτογραφικό ταξίδι στον κάμπο, στα βουνά, στις ασχολίες των λιγοστών πλέον κατοίκων, στην χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής, στη  φύση και στις φυσικές ομορφιές του Κάτω Ολύμπου.
Μια φωτογραφική περιπλάνηση, εκεί όπου, «ο κόσμος φαίνεται πιο όμορφος», που αναδεικνύει εικόνες του παρελθόντος, οι οποίες, υπάρχουν κρυμμένες στην Καλλιπεύκη και δύσκολα έχει πρόσβαση ο καθένας μας σ’ αυτές.
Το βιβλίο – λεύκωμα, που κρατάτε στα χέρια σας, είναι μια εκδοτική τιμητική πρωτοβουλία του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», που σκιαγραφεί το χθες και το σήμερα των Καλλιπευκιωτών, μέσα από την καθημερινότητά τους, με λίγα λόγια, απλά επεξηγηματικά και με ελάχιστα ιστορικά αλλά ιδιαίτερα σημαντικά, στοιχεία για την περιοχή.
Όλα τα χωριά του Δήμου Τεμπών μικρά ή μεγάλα έχουν κάτι να μας «διηγηθούν»!
Τα θερμά μας συγχαρητήρια, τόσο στον Σύλλογο, όσο και στον συγγραφέα, Παναγιώτη Παπαϊωάννου, για την αξιέπαινη προσπάθεια!
Ευχόμαστε να υπάρξουν μιμητές…»

Το βιβλίο – λεύκωμα, είναι μια σύντομη παρουσίαση και μια φωτογραφική περιήγηση, μέσα από 298 φωτογραφίες, στις φυσικές ομορφιές του Κάτω Ολύμπου και στην καθημερινή ζωή της Καλλιπεύκης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1054 μέτρα και του οποίου οι κάτοικοι ακόμα «επιμένουν», αγωνίζονται, ελπίζουν…

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (2)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (3)

 

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (5)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (6)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (7)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (9)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (10)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (11)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (13)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (14)

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ 2018 (15)

Διαβάστε επίσης: