Ελλάδα » Εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα για την Ασφάλεια Κακοποιημένων Παιδιών

Εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα για την Ασφάλεια Κακοποιημένων Παιδιών

Εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα για την Ασφάλεια Κακοποιημένων Παιδιών

Εγκαινιάστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου η πρώτη νοσοκομειακή Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «Σόφη Βαρβιτσιώτη» στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Η Μονάδα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών και την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «ΕΛΙΖΑ» μέλος της οποίας υπήρξε η Σόφη Βαρβιτσιώτη, σύζυγος του πρώην υπουργού και η οποία εργάστηκε σκληρά επί χρόνια ενάντια στην παιδική βία.

Τα στοιχεία αναφορικά με την κακοποίηση των παιδιών είναι δραματικά. Στην Ελλάδα, 1 στα 2 παιδιά έχει πέσει θύμα τουλάχιστον μιας ανεπιθύμητης εμπειρίας σωματικής βίας, 1 στα 5 σε περιστατικό σεξουαλικής βίας ενώ 9 στις 10 περιπτώσεις παραμένουν χωρίς διάγνωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό που απεύθυνε μίλησε για το σπουδαίο έργο της Σόφης Βαρβιτσιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά βίας που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Όπως είπε, «Αυτά τα φαινόμενα είναι άγνωστα στην κοινωνία μας, όμως πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να εξαλειφθούν και να μην αφήσουμε κανένα παιδί να πέσει θύμα».

Μεταξύ των ομιλητών ήταν, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, Αλεξάνδρα Σολδάτου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Η πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, Μαρίνα Καρέλλα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Μ. Τσολιά και ο κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Διαβάστε επίσης: