Οικονομία » Στα σκαριά νέος ευρωπαϊκός τραπεζικός κολοσσός;

Στα σκαριά νέος ευρωπαϊκός τραπεζικός κολοσσός;

Στα σκαριά νέος ευρωπαϊκός τραπεζικός κολοσσός;

REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Η κορυφαία τράπεζα της Ιταλίας φέρεται να σχεδιάζει να ενώσει δυνάμεις με μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές, σε μία κίνηση, που εφόσον προχωρήσει, θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για μία νέα εποχή συγκέντρωσης στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, o Γάλλος Ζαν Πιέρ Μουστιέ, διευθύνων σύμβουλος της Unicredit, της μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, εξετάζει εδώ και μήνες τις δυνατότητες για συγχώνευση με την Societe Generale. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία, Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής της Societe.

Αν και σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν έχει υπάρξει επίσημη προσέγγιση, τα διευθυντικά στελέχη φαίνεται να βλέπουν θετικά την προοπτική συγχώνευσης με την ιταλική Unicredit.

Οι διαβουλεύσεις σε κάθε περίπτωση βρίσκονται σε αρχικό σχέδιο και η ρευστή πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, όπως και η μεταβλητότητα στις αγορές, θα μπορούσε να καθυστερήσει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για οριστικοποίηση της συμφωνία μέσα σε 18 μήνες.

Σε δήλωσή της στο Reuters η SocGen επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών. Αποφεύγει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει εάν είναι σε εξέλιξη άτυπες επαφές. Η Unicredit αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: