Λάρισα » Πατριαρχική Λειτουργία στον Όσιο Δαυίδ στην Εύβοια
ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πατριαρχική Λειτουργία στον Όσιο Δαυίδ στην Εύβοια

Πατριαρχική Λειτουργία στον Όσιο Δαυίδ στην Εύβοια

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Εύβοια, όπου και παρακολούθησε την Πατριαρχική Λειτουργία για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριαρχικής κ. Βαρθολομαίος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε ενημερωθεί για το σημαντικό αυτό θρησκευτικό γεγονός από τον ίδιο τον Πατριάρχη στην Καππαδοκία, όπου πρόσφατα τον συνόδευσε στο ετήσιο προσκύνημά του στην αγιοτόκο γη.

Μάξιμος-Αγιοκατάταξη Ιακώβου 1

Για την αγιοκατάταξη του σύγχρονου Αγίου, η μνήμη του οποίου σύμφωνα με την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα εορτάζεται στις 22 Νοεμβρίου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Αν και συμπληρώνεται σχεδόν αιώνας από τη μικρασιατική καταστροφή, ένας ακόμη Άγιος, μετά τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, προστίθεται στη χορεία των αναρίθμητων Αγίων που γέννησε η ευσέβεια της Μικρασίας. Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) γεννηθείς το 1920 στο Λιβίσι της Μάκρης με την ασκητική του ζωή  και το παράδειγμά του αποτελεί πνευματικό οδοδείκτη και στήριγμα των Ορθοδόξων σε ταραγμένους καιρούς».

Μάξιμος-Αγιοκατάταξη Ιακώβου 3

Μετά τη Λειτουργία το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε σύντομη συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Γέροντα Γαβριήλ, ενώ στο περιθώριο των εκδηλώσεων συνάντησε τον πανεπιστημιακό καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ο οποίος με το έργο του έχει τεκμηριώσει τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Φωτιάδης του προσέφερε το νέο του βιβλίο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από τα εικαστικά έργα του Gjergj Kola».

Διαβάστε επίσης: