Ελλάδα » Ν.Δ.: Να αποσυρθεί το ν/σ Γαβρόγλου

Ν.Δ.: Να αποσυρθεί το ν/σ Γαβρόγλου

Ν.Δ.: Να αποσυρθεί το ν/σ Γαβρόγλου

Προσπάθεια πλήρους ελέγχου της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο -το οποίο χαρακτηρίζεται μαμούθ από τη Ν.Δ.- επιβάλει σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σειρά αναχρονιστικών αλλαγών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και έχει ως μόνο στόχο «την ικανοποίηση στενών συντεχνιακών και κομματικών συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της εκπαίδευσης».

Το νομοσχέδιο βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής.

Κοινό συμπέρασμα, σύμφωνα με τη Ν.Δ., ήταν ότι «με το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ ο πλήρης έλεγχος της εκπαιδευτικής διοίκησης μέσω της κομματικοποίησής της, ενώ ενισχύεται εντελώς αναιτιολόγητα ο συγκεντρωτισμός του κράτους, καθώς σειρά αποφάσεων θα λαμβάνονται, στο εξής, από κεντρικές γραφειοκρατικές δομές και όχι από τις σχολικές μονάδες. Ακόμη, με το εν λόγω ν/σ ανατρέπεται πλήρως το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ενώ καταργούνται και οι σχολικοί σύμβουλοι οι οποίοι αντικαθίστανται από κομματικούς εγκάθετους».

Η Ν.Δ. κάνει λόγο για κυβερνητική μεθόδευση σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, χωρίς λόγο.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι θα καταργήσει τις «αλλοπρόσαλλες επιλογές των τριών υπουργών Παιδείας στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου) που πειραματίζονται σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους αλληλλοαναιρούμενοι και μεταξύ τους».

Διαβάστε επίσης: