Εκπαίδευση » Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΑΣΕ

Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΑΣΕ

Η διακήρυξη και οι υποψήφιοι της ΑΣΕ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ) δημοσιοποιεί τη διακήρυξη, αλλά και τα ονόματα των υποψηφίων του για τις εκλογές στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση:

«Κάνε το βήμα!

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του σωματείου έχεις επιλογή!

Στήριξε Ψήφισε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο μας, στη συλλογική διεκδίκηση και συμμετοχή, στην κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα! Μην ανέχεσαι την απαξίωση των Γενικών Συνελεύσεων και του Σωματείου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Με τη δική σου επιλογή και ψήφο θα διαμορφώσεις τη σύνθεση του νέου Δ.Σ.  Είναι στο δικό σου χέρι λοιπόν να εκπροσωπηθεί, με ακόμα πιο δυνατή φωνή, το ταξικό κίνημα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο συνδυασμός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)!

Η ΑΣΕ και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

·Δεν καλλιέργησαν αυταπάτες για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και καμίας άλλης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αντιθέτως, πάλεψαν για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, για να γίνουν τα σωματεία το πραγματικό σπίτι όλων των εργαζομένων κόντρα στα φαινόμενα διάλυσης και εκφυλισμού.

·Δεν έχουν δεσμεύσεις απέναντι στο κράτος και τη διοίκηση γιατί δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος μαζί τους.

·Είμαστε η μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια το στόχο για «μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» και θέτουμε το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών χωρίς να μπαίνουμε στη λογική των «κριτηρίων».

Πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Χρειάζεται όμως άλλη πορεία στη ΔΟΕ και τον Σύλλογο. Κάνε τώρα το πρώτο βήμα. Μπες στη δράση και τον αγώνα! Γίνε εσύ ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η πλειοψηφία των δυνάμεων των κυβερνητικού συνδικαλισμού ( ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΝΕΚ) αποτελούν πραγματικό εμπόδιο στην αποφασιστική οργάνωση του αγώνα για τα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Δεν μπορείς να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις, με τους βουλευτές  της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και με τη Διοίκηση στην Εκπαίδευση και ταυτόχρονα να παλεύεις εναντίον τους!

Χαρακτηριστική είναι η στάση τους στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής.  Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε έναν «κολοβό» νόμο, που δεν ικανοποιεί το αίτημα για Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή Δημόσια και Δωρεάν για όλα τα παιδιά και δεν προβλέπει ούτε 1€ δαπάνη για κτήρια και προσλήψεις προσωπικού, αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για «νίκη του κλάδου» κρύβοντας την αλήθεια από τους συναδέλφους και δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Μπροστά στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου θα θέλαμε να απευθυνθούμε ιδιαίτερα στους συναδέλφους που στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τις  συνδικαλιστικές  του παρατάξεις  στο σωματείο και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι και προδομένοι, έχουν όμως υγιή προβληματισμό για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτοί που υπόσχονταν ότι μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσαν τα μνημόνια, τώρα δυναμώνουν την αντιλαϊκή επίθεση. Τώρα όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι δορυφόροι τους «σέρνουν το χορό» για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Τώρα ζεις από πρώτο χέρι το πετσόκομμα των μισθών, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, τη φοροληστεία, το τσάκισμα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και όταν ήταν στο 3% υποστήριζε ότι «το κοινό σπίτι μας είναι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ»! Επιλέχθηκε ώστε να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το σύστημα υλοποιώντας μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν τα «κλασικά» αστικά κόμματα.  Εξαπάτησε συνειδητά μεγάλα τμήματα εργαζομένων έχοντας τη στήριξη και δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μια σειρά συνδικαλιστικές δυνάμεις, όπως π.χ. οι Παρεμβάσεις/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που συμπορεύτηκαν με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, είτε σε κοινά ψηφοδέλτια στα σωματεία (ΕΛΜΕ Λάρισας) είτε καλλιεργώντας συνειδητά αυταπάτες για την «πρώτη φορά αριστερά», την «περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ», «το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα» κ.ά., έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ρωτάμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, που νοιάζεται για τις εξελίξεις και τη πορεία του κινήματος: Η στάση αυτών των δυνάμεων βοήθησε τους εργαζόμενους στην πάλη τους, προετοίμασε για τις εξελίξεις που έρχονταν ή αφόπλισε τελικά το συνδικαλιστικό κίνημα; Η ταύτιση των Παρεμβάσεων με την πλειοψηφία της ΔΟΕ σε κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. στη στήριξη της κυβερνητικής κοροϊδίας με την Προσχολική Αγωγή, βοηθάει τους συναδέλφους να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ή καλλιεργεί νέες αυταπάτες

Ενίσχυσε την ΑΣΕ στις εκλογές και δυνάμωσε τον αγώνα:

Στάσου όρθιος, με ψηλά το κεφάλι, πραγματικός δάσκαλος, παιδαγωγός της νέας γενιάς. Μη δεχτείς ένα μέλλον που τα παιδιά μας θα ζήσουν χειρότερα από μας.

Στις εκλογές του σωματείου κάνε ένα μικρό βήμα!

Με θάρρος και σιγουριά ψήφισε ΑΣΕ!».

Οι υποψήφιοι

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

1. Γιώτας – Τσέλνικας  Κώστας

2. Γκαζγκάνη Όλγα

3. Γκιάτος Γιάννης

4. Γκόγκας  Γιώργος

5. Ζιάκου Αθανασία

6. Ζιάνας Γιάννης

7. Κατσάρα Κατερίνα

8. Κοψαχείλης Θύμιος

9. Κωστούλας Απόστολος

10. Μάγγου Ελένη (Λέλα)

11. Μπίκας Χρήστος

12. Μυσίδου Λαμπρινή

13. Πατσίκας    Αντρέας

14. Σερέτη Φανή

15. Σωτηρίου Βασίλης

16. Τσιος Δημήτρης

ΓΙΑ  ΕΕ

1. Τσαούση Ελένη

Διαβάστε επίσης: