Οικονομία » Φυσικό Αεριο σε όλα Δημοτικά κτίρια των Κουφαλιών

Φυσικό Αεριο σε όλα Δημοτικά κτίρια των Κουφαλιών

Φυσικό Αεριο σε όλα Δημοτικά κτίρια των Κουφαλιών

Στην υπογραφή συμβάσεων σύνδεσης φυσικού αερίου για όλα τα Δημοτικά κτίρια των Κουφαλιών προχώρησε ο Δήμος Χαλκηδόνας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου, κ. Τσουκνιδά Ιωάννη, του Γενικού Διευθυντή, κ. Μπακούρα Λεωνίδα, και διευθυντικών στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τις επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί εντός της 5ετίας και θα ξεπεράσουν τα 3,5εκ. € συνολικά στο Δ. Χαλκηδόνας.
Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στα Κουφάλια έχουν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ οι εργασίες για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG) αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του Ιουνίου. Ως εκ τούτου, οι πολίτες που βρίσκονται εντός του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να απολαύσουν τα οφέλη από τη χρήση του κατά τη χειμερινή περίοδο.
Ο κ. Τσουκνιδάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το Δήμο, που επισφραγίστηκε με την υπογραφή των συμβάσεων για τη σύνδεση των Δημοτικών Κτιρίων. Παράλληλα επεσήμανε ότι, με την εγκατάσταση του φυσικού αερίου θα περιορισθούν οι Δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέγιστο δυνατό και θα υπάρξουν άμεσα, οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των παρευρισκόμενων για πραγματοποίηση εκδήλωσης, ώστε οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση για τη διαδικασία σύνδεσης και τη χρήση του φυσικού αερίου. Τέλος, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δεσμεύτηκαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με βασικό σκοπό την προσφορά προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των τοπικών κοινοτήτων.

Διαβάστε επίσης: