Πολιτισμός » Δημιουργούνται γωνιές με τον Ένιο Μορικόνε στη Λάρισα!
Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΛΙΝΤΟ

Δημιουργούνται γωνιές με τον Ένιο Μορικόνε στη Λάρισα!

Δημιουργούνται γωνιές με τον Ένιο Μορικόνε στη Λάρισα!

Ο Ένιο Μορικόνε (Ennio Morricone, 10 Νοεμβρίου 1928) είναι πολύ γνωστός Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η καριέρα του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών.Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.

Τώρα θα πείτε τι σχέση μπορεί να έχει με την Λάρισα. Κι όμως φαίνεται ότι έχει. Η Λάρισα ήδη διαθέτει τον μοναδικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Ένιο Μορικόνε στο κόσμο που αριθμεί 1080 μέλη και σκοπό έχει την προώθηση του έργου του μεγάλου Ιταλού συνθέτη.

Στο πλαίσιο αυτό θα δούμε σιγά-σιγά να ξεφυτρώνουν γωνιές στη Λάρισα που θα αναπαριστούν τον Ιταλό συνθέτη. Η αρχή έγινε καθώς στο ΛΙΝΤΟ εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει πίνακας που είναι αφιερωμένος στο Ένιο Μορικόνε και έχει φιλοτεχνήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του συλλόγου και γνωστός εικαστικός Αστέριος Λάσκαρης. Τέτοιες δράσεις θα συνεχιστούν από το σύλλογο.

Morricone 2

Αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς έρχονται κι άλλες τέτοιες γωνιές. Μείνετε συντονισμένοι…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Εnnio Μorricone Ελλάδος πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την προβολή «Morricone conducts Morricone: the Munich Concert 2004 – Munich Philharmonie am Gasteig», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, στην ταράτσα του «Λίντο Οργανισμός» (έναντι Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας), την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 21.30.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να προκαλέσει στους ακροατές το δέος και τη συγκίνηση της αβύσσου των μουσικών θεμάτων του μαέστρου.

Π.Γ

 

Διαβάστε επίσης: