Αυτοκίνητο » Το Volkswagen e-Golf στην 1η θέση του «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018»

Το Volkswagen e-Golf στην 1η θέση του «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018»

Το Volkswagen e-Golf στην 1η θέση του «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018»

Με θρίαμβο του e-Golf ολοκληρώθηκε το «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2018». Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μετά από συναρπαστική μάχη με έντονο ανταγωνισμό. Παράλληλα, κατέκτησε και την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατανάλωσης ενέργειας.

Ο αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα της FIA και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του Electric and New Energy Championship, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) στις 26-27 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη. Την εκκίνηση έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ο τερματισμός έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στον αγώνα συμμετείχαν οι Ιταλοί πρωταθλητές του 2017, Kofler – Gaioni με Tesla S90D και οι Dedikοv – Dedikova από τη Βουλγαρία, με Renault Zoe. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν εννέα ηλεκτρικά (BEV) και έξι υβριδικά οχήματα, ανάμεσά τους και BMW i3 με range extender, Toyota Auris, Zhidou D2.

AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: