Κόσμος » Ζάεφ: Κοιτάμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας

Ζάεφ: Κοιτάμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας

Ζάεφ: Κοιτάμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας

Αισιόδοξος για συμφωνία στο ονοματολογικό εμφανίστηκε το Σάββατο ο Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών του πλαισίου συμφωνίας Κοτζιά – Ντιμιτρόφ. O Σκοπιανός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι δεν είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά είναι έτοιμος να επικοινωνήσει μαζί του.

Ο κ. Ζάεφ, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα κατασκευής αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας, αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα κάποια «τεχνικά προβλήματα» μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, τα οποία εκτίμησε ότι θα διευθετηθούν.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος ότι αμφότερες οι πλευρές θα φθάσουν τελικά σε συμφωνία, κάτι που, όπως είπε, ήταν και το επιδιωκόμενο κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός τον Ιανουάριο.

«Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή τη στιγμή είναι πως ό,τι ειπώθηκε μεταξύ των κ. Ντιμιτρόφ και Κοτζιά θα μεταφραστεί σε νομικό κείμενο, χρειάζονται (να διευκρινιστούν) κάποιες λεπτομέρειες, και στο τέλος εγώ και ο πρωθυπουργός θα αποφασίσουμε… Είμαι έτοιμος για αυτή τη συζήτηση, ξέρω ότι κι αυτός είναι έτοιμος, αλλά είναι σημαντικό για εμάς να εξηγήσουμε τη συμφωνία στην αντιπολίτευση αλλά και στους πολίτες της ‘’Μακεδονίας’’ και της Ελλάδας» τόνισε.

Κάθε συνθήκη, πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ, έχει φιλοδοξία όχι μόνο να δώσει τέλος ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να καταστεί εργαλείο για τη βελτίωση της φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους της γείτονος, ο σκοπιανός πρωθυπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει την ονομασία «Νέα Μακεδονία», που ακούγεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θέλει να είναι προσεκτικός και θέλει να δώσει «μια ευκαιρία στη συμφωνία να πετύχει».

Διαβάστε επίσης: