Θεσσαλία » To ΚΚΕ για την επίσκεψη Καμμένου – Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα

To ΚΚΕ για την επίσκεψη Καμμένου – Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα

To ΚΚΕ για την επίσκεψη Καμμένου – Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα

H Eπιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας ΚΚΕ για την επίσκεψη Καμμένου – Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης μας, τους φορείς τους, να καταδικάσουν την προκλητική φιέστα που στήθηκε με τον ερχομό στην 100 Π.Μ. του τοποτηρητή Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πράιατ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας  Π.Καμμένου με την οποία επίσημα ανήγγειλαν την 110 Π.Μ. ως «μόνιμη βάση» των ΗΠΑ.

Προκλητικά αναφέρθηκαν στη «θετική ματιά» με την οποία βλέπουν οι πολίτες της Λάρισας αυτή τη συνεργασία με την έναρξη των επιχειρήσεων από εκεί αμερικάνικων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones), αποκρύπτοντας ότι με τέτοιες συμφωνίες και η πόλη μας γίνεται «μόνιμος» στόχος σε κάθε πολεμική επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας την οποία επικαλούνται είναι δεμένη άρρηκτα με την εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα των λαών όπου γης για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτή για το λαό της χώρας και τους λαούς της περιοχής.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συγκατάθεση των άλλων πολιτικών κομμάτων που δεν λένε κουβέντα, έχει αναλάβει επικίνδυνες  δεσμεύσεις για το λαό της χώρας στα πλαίσια των σχεδίων των μακελάρηδων των λαών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, των οποίων εξελίσσεται ως δεξί χέρι.  Αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών για να μοιράζουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να δυναμώσουμε τώρα  τον αγώνα και την πάλη  για άμεση απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Να φύγουν τώρα οι βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου».

Διαβάστε επίσης: