Λάρισα » Δημοτικό Συμβούλιο για το συλλαλητήριο ζητά ο Ξηρομερίτης

Δημοτικό Συμβούλιο για το συλλαλητήριο ζητά ο Ξηρομερίτης

Δημοτικό Συμβούλιο για το συλλαλητήριο ζητά ο Ξηρομερίτης

Ο Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Μάριος Ξηρομερίτης σε επιστολή του στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εγκρίνει ψήφισμα υπέρ του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι στιγμές είναι ιστορικές και το θέμα της αναγνώρισης της γειτονικής Δημοκρατίας των Σκοπίων και η αρνητική τροπή που παίρνει το θέμα της ονομασίας οδηγεί σε διοργάνωση Πανεθνικών συλλαλητηρίων που αποτελούν ουσιαστικά και τις εθνοσυνελεύσεις έκφρασης των συμπολιτών μας. Δυστυχώς καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί ένα τέτοιο βάρος ειδικά όταν μια πιθανή αναγνώριση με χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
Είναι γνωστό ότι στις 6/6/2018 ημέρα Τετάρτη θα λάβουν εκδηλώσεις –συλλαλητήρια σε ολόκληρη την χώρα για να εκφρασθεί η λαϊκή οργή, ετυμηγορία και αγανάκτηση απέναντι στην μεθοδευμένη στρατηγική που προδίδει την Ελληνική Ιστορία μας και που προσπαθεί να παραδώσει τον Ελληνικό όρο Μακεδονία σε μια χώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αλβανοί και Βούλγαροι .
Προτείνω να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητηθεί άμεσα το θέμα της αναγνώρισης του γειτονικού κράτους, ώστε να πάρουμε θέση για όσα έχουν δρομολογηθεί και να πάρουμε την απόφαση να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε το συλλαλητήριο» .

Διαβάστε επίσης: