Πολιτισμός » Στο Κηποθέατρο το Καφέ Αμάν με τους ΤΑΚΙΜ
MOYΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Στο Κηποθέατρο το Καφέ Αμάν με τους ΤΑΚΙΜ

Στο Κηποθέατρο το Καφέ Αμάν με τους ΤΑΚΙΜ

 Συμμετέχει το Λύκειον των  Ελληνίδων Λάρισας

Το συναυλιακό καλοκαίρι στου 2018 έχει ξεκινήσει και οι ΤΑΚΙΜ ταξιδεύουν το ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ανά την Ελλάδα, σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ! Την Πέμπτη 28 Ιουνίου θα βρεθούν στη Λάρισα, στο Θέατρο Αλκαζάρ σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας.

Oι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μάς προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας.

Σταθμοί του ταξιδιού μας τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες»

την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε!…

Larisa_KafeAman-new

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθειά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί),  Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο).

Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη.

Σκηνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου.

Οπτικό υλικό: Γρηγόρης Φιλίδης.

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσιπλακούλης.

Info:

ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ ‘Η ελληνική απόλαυσις’

Πέμπτη 28 Ιουνίου – Θέατρο Αλκαζάρ – Λάρισα

Ώρα έναρξης: 21.30

 

Πληροφορίες – Προπώληση: Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας

Τηλ. 2410624379, ώρες 7-10 κάθε βράδυ και Σάββατο πρωί.  

Διαβάστε επίσης: