Βιβλίο » «Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»

«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»

«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»

«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας», ένα διαφορετικό παραμύθι που αφορά στην ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας ιδωμένη μέσα από τα μάτια δύο παιδιών, της Κλειώς και του Αχιλλέα παρουσιάστηκε απόψε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (2)

Η ευφάνταστη σύλληψη ανήκει στους κ.κ. Στέλλα Μπλάντα (τοπογράφος- μηχανικός και συντηρήτρια αρχαιοτήτων έργων Τέχνης) και Δημήτρη Καραγκούνη (αρχιτέκτων μηχανικός, και προϊστάμενος του τμήματος Έργων και Μελετών Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας), ενώ η εικονογράφηση στον Γιάννη Πέτρου (γραφίστας – εικονογράφος).

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (4)

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (5)

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ (1)

Xαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αθανάσιος Τζιαφάλιας

Το παραμύθι είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό λόγο. Η διαδρομή του θεάτρου, από την δημιουργία, στο… θάψιμο και από εκεί στο ξεθάψιμο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για οποιονδήποτε “μεγάλο”. Είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Το δεύτερο μέρος θα έχει τον τίτλο «Μία διαδρομή σαν παραμύθι», στο οποίο η Κλειώ και ο Αχιλλέας θα ανακαλύψουν τα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Λάρισας και το τρίτο θα αφορά στα μνημεία συνολικά του Ν. Λάρισας.

Την παρουσίαση οργάνωσαν η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και ο Λίντο Οργανισμός.

Διαβάστε επίσης: