Λάρισα » Λάρισα: Συζήτηση για τα μέτρα στη Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο
ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Λάρισα: Συζήτηση για τα μέτρα στη Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Λάρισα: Συζήτηση για τα μέτρα στη Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί ο δήμος για την ασφάλεια των κατοίκων στη οδού Βόλου συζητήθηκε σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης παρουσίασε της άμεσες, τις μεσοπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

«Το πρόβλημα της Βόλου υπάρχει μια 20ετία αλλά αυτή η δημοτική αρχή θα το λύσει», σημείωσε ο κ. Καλογιάννης. Αποκάλυψε ότι η άμεση παρέμβαση περιέχει πύκνωση των σηματοδοτών ανά 150 μέτρα για να ανακόπτεται η ταχύτητα των οχημάτων. Πρότεινε μικρές νησίδες που θα οδηγούν τους πεζούς στις διαβάσεις. Εκπονείται κανονιστική μελέτη ώστε να γίνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Επίσης προτάθηκε εξωτερικός δακτύλιος από την Νίκαια έως την ΠΑΘΕ. Τέλος ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της ανατολικής παράκαμψης που ξεκινά από Βιοκαρπέτ έως την Αγιάς. Μάλιστα για αυτή την λύση ζητήθηκε η γνώμη του Χρυσόστομου Ριζομιλιώτη ο οποίος είναι ο μελετητής του ΣΒΑΚ. Τέλος ζήτησε να υπάρξει σήμανση και αστυνόμευση που θα έλυνε σημαντικό μέρος του προβλήματος.

Η Επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι «κρύβεται πίσω από ένα πρόβλημα που μπορεί να είναι 20 ετών αλλά χρειάζεται άμεση λύση». Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τις άμεσες παρεμβάσεις του δήμου και ζήτησε νέα μελέτη με πιο σημαντικές παρεμβάσεις. Τέλος ζητήθηκε η μελέτη του ανατολικού τμήματος της παράκαμψη να την αναλάβει ο δήμος ακόμη κι αν δε είναι στην αρμοδιότητά του.

Ο Κώστας Καλαμπαλίκης που εκπροσωπούσε την παράταξη του πρώην δημάρχου Κώστα Τζανακούλη ανέφερε ότι «η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Κι όμως στη Βόλου έγινε σημαντικό έργο», κατέληξε.

Η Μαίρη Καμηλαράκη από την δημοτική παράταξη «Λάρισα, Ανθρώπινη Πόλη», υπογράμμισε ότι χρειάζονται μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες και να γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνος Διαμάντος , ζήτησε «συγνώμη» καθώς ανέλαβε τις ευθύνες του ως πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πέτρος Κρίκης ζήτησε να πάρουν θέση όσοι πραγματικά ευθύνονται για αυτή την κατάσταση η οποία όπως υποστήριξε διαμορφώθηκε λόγω της υψηλής τιμής το διοδίων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εφημέριου του Αγίου Γεωργίου πατέρα Νικηφόρου ο οποίος αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο ζήτησε να γίνουν σταθερά τα μέτρα που θα παρθούν και πρότεινε να μπουν κάγκελα σε τμήματα για να μην περνούν οι πεζοί από όλα τα σημεία. «Αν η Βόλου βγάλει διώξει τα φορτηγά θα γίνει η πιο ρομαντική οδός», κατέληξε ο εφημέριος.

Διαβάστε επίσης: