Πολιτισμός » Ολοκληρώθηκε η «Θεατρική Άνοιξη 2018»
«ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ολοκληρώθηκε η «Θεατρική Άνοιξη 2018»

Ολοκληρώθηκε η «Θεατρική Άνοιξη 2018»

Ολοκληρώθηκε προχθές την Κυριακή 27 Μαΐου το βράδυ, με επιτυχία το Πρόγραμμα των παραστάσεων και της φετινής «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ  ΑΝΟΙΞΗΣ – 2018».

Οι πολύ  αξιόλογες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν, ξεκίνησαν από το Σάββατο 12 Μαΐου και έληξαν την Κυριακή 27 Μαΐου.

Παρουσιάστηκαν συνολικά 9 έργα Ελλήνων, αξιόλογων Συγγραφέων και δόθηκαν  στο σύνολο 12 Παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος θεατών κατακλύζοντας την αίθουσα του «Θεάτρου του Μύλου».

Τις δύο τελευταίες μέρες μάλιστα παρουσιάστηκαν τέσσερα Θεατρικά έργα στο πλαίσιο του «Εurodram» (του δικτύου προώθησης θεατρικών έργων σε Ευρωπαϊκές, μεσογειακές και κεντροασιατικές γλώσσες.)

Τα Θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν συνολικά  ήταν:

-         Από το «ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ», το έργο της Βάσα Σολωμού – Ξανθάκη: «Γλυκητάτη γαία Πατρίς», με τούς: Άννα Βαγενά, Σταμάτη Γαρδέλη και Κατερίνα Θεοχάρη.

-         Από την Θεατρική Εταιρεία: «ΛΥΚΟΦΩΣ», το έργο του Γιάννη Σκαραγκά: «Η κυρά της Ρώ», με την Φωτεινή Μπαξεβάνη.

-         Από τον «ΠΟΛ.& ΑΘΛΗΤ.ΟΡΓΑΝ.- ΔΗΜ.ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», το έργο της Χριστίνας Αλεξανιάν: «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν.

-         Από το: «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ», το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Ο γάμος του Καραχμέτη», με τους: Μαρία Δαμασιώτη και Νικόλαο Γεώργιο Χαλδαιάκη.

-         Από το Θέατρο «Scene +», το έργο του Ανδρέα Φλουράκη: «ΤΑΠ ΑΟΥΤ», με τον Τάσο Κορκό.

Τέλος στο πλαίσιο του «Εurodram» τα έργα:

1) Βίλης Σωτηροπούλου: «Ο μπέμπης»,

2) Δρ.Βασιλικής Ράπτη: «Ξενίτης, Κορφούλα αργαδηνή (Ένας φόρος τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο),

3) Ζέτης Φίτσιου: «Plan  B΄»

4) Θεώνης Δέδε: «Το σπίτι του ληστή ή οι Δράκοι με τις μακριές ουρές.

- Στη συνέχεια και για την ερχόμενη Καλοκαιρινή – 2018, θεατρική Περίοδο, το «Θεσσαλικό Θέατρο», ετοιμάζει και θα πραγματοποιήσει Περιοδεία με την Κωμωδία του Ζώρζ Φεϋντώ: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ». Η έναρξη των παραστάσεων θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου & Δευτέρα 2 Ιουλίου, στο «ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ» και θα ακολουθήσει περιοδεία στα «Ανοιχτά Θέατρα» του Νομού, αλλά  και σε γνωστά Φεστιβάλ  Δήμων, της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης: