Λάρισα » Ο Θωμάς Μπακαλάκος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Ο Θωμάς Μπακαλάκος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Ο Θωμάς Μπακαλάκος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Μία ημέρα πριν από τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ με την παρουσία του ΓΓ του κόμματος κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Θωμάς Μπακαλάκος τονίζει:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να κληθώ και να συμμετάσχω ως δημιουργός στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του πιο ιστορικού πολιτικού κόμματος της χώρας. Η συνεργασία μου με το ΚΚΕ ξεκίνησε από το πρώτο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, το 1975, όταν έδωσα συναυλία με το συγκρότημά μου.

Ήταν η πρώτη φορά που παρουσίαζα ολοκληρωμένα τον κύκλο τραγουδιών ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ. Είναι γνωστοί οι αγώνες του ΚΚΕ και αναγνωρισμένοι από όλο πλέον το πολιτικό φάσμα, τόσο στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του όσο και, κυρίως, κατά την Εθνική Αντίσταση και τη δράση του. στη σκοτεινή περίοδο της Χούντας. Το ΚΚΕ δεν έπαψε να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και τη συνεχή του επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών  του απλού λαού.

Στη μεταπολίτευση ήταν το κόμμα που αμφισβήτησε την ψευδεπίγραφη δημοκρατία καταγγέλλοντας συστηματικά τα στολίδια του καπιταλισμού και εδραιώνοντας και θεμελιώνοντας με τη συνεπή στάση του τον πραγματικό αγώνα που οφείλουν οι εργαζόμενοι .Η ύπαρξη του κομμουνιστικού κόμματος με την αταλάντευτη στάση του τιμάει τη χώρα και τη δημοκρατία.

Εύχομαι εντατικοποίηση αυτών των αγώνων και επίτευξη των στόχων του, που είναι στόχοι του χειμαζόμενου και καταπιεζόμενου ελληνικού λαού.

Δεν θα είμαι παρών στον εορτασμό των επόμενων 100 χρόνων, είναι βέβαιο όμως ότι άλλοι δημιουργοί θα πλαισιώνουν με την παρουσία τους και την ενεργό τους συμπαράσταση στον αγώνα κατά του καπιταλισμού και υπέρ του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια του, όχι μόνο χάρις στην υποστήριξη των μελών του και των φίλων του, αλλά γιατί το στηρίζουν και χιλιάδες άλλοι δημοκρατικοί πολίτες. Είναι αυτοί που ανταποκρίνονται  στα καλέσματά του και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αν μια κοινωνία χάσει το κομουνιστικό της κόμμα είναι σαν να χάνει την πολιτική της τιμή».

Οι συντελεστές της συναυλίας στην αυριανή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 7.30 μ.μ.:

Ερμηνεύουν: Θωμάς Μπακαλάκος – Απόστολος Φωτιάδης – Γιώργος Γάλλος -Μαρία Φωτιάδη -Γεωργία Χατζημπαλάση

Πιάνο /Ενορχήστρωση /Διεύθυνση: Δημήτρης Φωτιάδης

Φλάουτο: Ελπίδα Τσιακτάκη

Βιολί: Κωνσταντίνος Σκριμπόνης

Κλαρινέτο: Νίκος Γκονέλας

Λαγούτο: Χρήστος Καλαμπούκας

Μπουζούκι: Μιχάλης Χώτος

Κλασσική & Ακουστική Κιθάρα: Στέλιος Καφρίτσας

Ηλεκτρική Κιθάρα: Γιάννης Κατσανούλης

Μπάσο: Φίλλιπος  Ζούκας

Τύμπανα: Κώστας Μίτιν.

Διαβάστε επίσης: