Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Κολλάτος: Περιφέρεια και Δήμος συνεργάζονται για μια σειρά έργων

Κολλάτος: Περιφέρεια και Δήμος συνεργάζονται για μια σειρά έργων

Κολλάτος: Περιφέρεια και Δήμος συνεργάζονται για μια σειρά έργων

Έργα συνολικού 2.050.000,00 προϋπολογισμού ευρώ είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον Δ. Τεμπών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τρία έργα που αφορούν τον Δ. Τεμπών και αναλυτικά είναι:

1) καθαρισμός διαμόρφωση και κατασκευή τεχνικών σε ρέματα περιοχής ( Αγίου Αθανασίου -Κάτω Αιγάνης-Ρέντας Παλιγιάννη -Ριζάκαινα και ρέματα Μεσαγγάλων συνολικού προϋπολογισμού 800.000.ευρώ.

2) Καθαρισμό -διαμόρφωση και κατασκευή τεχνικών σε ρέματα Πυργετού -Ραψάνης -Κρανιάς (Ρέμα Δέσης -Κουλούρα  -Παλιοποτάμου συνολικού προϋπολογισμού 700.000.ευρώ

3)Καθαρισμός -διαμόρφωση και κατασκευή τεχνικών σε ρέματα της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου -Αμπελακίων -Γόννων και Καλοχωρίου συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ .

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία  με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας . Πρόκειται για έργα άρσης καταπτώσεων, καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων, για συντηρήσεις δρόμων και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Κολλάτος ανέφερε τα εξής: «Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα εξαιρετικά αποτελέσματα όπως η δημοπράτηση το αμέσως επόμενο διάστημα έργα συνολικού προϋπολογισμού  2.050.000,00 ευρώ στο δήμο μας σε περιοχές που υπέστησαν ζημιές απο τα καιρικά φαινόμενα.

Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την άμεση ανταπόκριση καθως και την εξασφάλιση πιστώσεων των παραπάνω έργων μέσα απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Διαβάστε επίσης: