Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας Παιδικών Σταθμών»

«Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας Παιδικών Σταθμών»

«Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας Παιδικών Σταθμών»

(φωτ. αρχείου)

Καταγγελία για τη λειτουργία Παιδικών Σταθμών Δήμου Λαρισαίων αποστέλλουν προς τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας οι Εργαζόμενοι Παιδικών Σταθμών Δ. Λαρισαίων – Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ ν. Λάρισας.

Στην καταγγελία επισημαίνονται τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς καλούνται να πληρώσουν την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της υπερεξάντλησης των εργαζομένων . Ειδικότερα κατακτήσεις εργαζομένων ετών καταπατούνται, κεκτημένα δικαιώματα καταστρατηγούνται και η Δημοτική Αρχή πιστή στις κυβερνητικές δεσμεύσεις εφαρμόζει τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο « σκοπός αγιάζει τα μέσα» .

Ειδικότερα:

Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών δεν εφαρμόζεται σε πάρα πολλά σημεία όπως:

·         Αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού με παιδιά (μία παιδαγωγός με 25 και άνω παιδιά, βρεφικά τμήματα με 20 παιδιά και άνω με δύο παιδαγωγούς)

·         Μειωμένο βοηθητικό προσωπικό

·         Λειτουργία απογευματινής ζώνης από 16:45 έως 21:15 με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται από άποψη προσωπικού η πρωινή ζώνη.

·         Λειτουργία δύο Π.Σ. κατά τον μήνα Αύγουστο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι Π.Σ. κλείνουν κάποιον άλλο μήνα κατά την θερινή περίοδο.

·         Επιπλέον μας ζητείται να στηρίξουμε το πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου με παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της πρωινής ζώνης στους Παιδικούς Σταθμούς.

·         Επίσης ζητούν από το προσωπικό να επιλέξει τον μήνα της άδειάς του ανάμεσα σε Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο. Αυτό ζητείται με μεγάλη πίεση!!!

Οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς της συνδικαλιστικής ανατροπής είναι κάθετα αντίθετοι με τη λειτουργία του εξαντλητικού προγράμματος . Προτείνουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και σεβασμό στο εργαζόμενο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών εκπαιδευτικό και βοηθητικό».

Διαβάστε επίσης: