Ελλάδα » Το πρώτο τροχαίο με μοντέλο της Tesla εκτός ΗΠΑ έγινε στην Ελλάδα

Το πρώτο τροχαίο με μοντέλο της Tesla εκτός ΗΠΑ έγινε στην Ελλάδα

Το πρώτο τροχαίο με μοντέλο της Tesla εκτός ΗΠΑ έγινε στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 25 Μαΐου, καταγράφηκε το πρώτο ατύχημα ενός Tesla Model 3 στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα εκτός ΗΠΑ. Το άτυχο γεγονός, συνέβη λίγο έξω από τη Φλώρινα.

Ο οδηγός του ηλεκτροκίνητου μοντέλου, Γιου Γιου Ξουέ, πραγματοποιούσε με το Tesla του μία περιοδεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, έχοντας διανύσει μέχρι τώρα περίπου 40.000 χιλιόμετρα σε 25 διαφορετικές χώρες.

Ο ίδιος, δήλωσε πως το όχημα βγήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκτός πορείας και χτύπησε εντελώς απροειδοποίητα στις προστατευτικές μπαριέρες του δρόμου, ενώ ταξίδευε με ενεργοποιημένο τον αυτόματο πιλότο. Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν στη χώρα μας λόγω έλλειψης κατάλληλων συνεργείων. Έτσι έληξε άδοξα το ταξίδι του Γιου Γιου Ξουέ, που ολοκληρώθηκε πρόωρα και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κάτοχος του οχήματος θεωρεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot υπεύθυνο για το ατύχημα, αν και η ίδια η Tesla επιμένει ότι ακόμη και όταν είναι ενεργοποιημένο, οφείλουν να κρατούν οι οδηγοί και με τα δύο χέρια τους το τιμόνι.

Εξάλλου η Tesla αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό λέγοντας, ότι ο Ξουέ είχε ενημερωθεί προηγουμένως για το γεγονός, ότι η εταιρεία δεν εκπροσωπείται στην Ανατολική Ευρώπη και δεν παρέχει εκεί υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά της. Τόνισε επίσης, ότι το Model 3 δεν έχει λάβει προς το παρόν έγκριση οδήγησης εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Διαβάστε επίσης: