Κόσμος » Ντιμιτρόφ: Καταλήξαμε σε συμβιβαστικό πλαίσιο για το όνομα

Ντιμιτρόφ: Καταλήξαμε σε συμβιβαστικό πλαίσιο για το όνομα

Ντιμιτρόφ: Καταλήξαμε σε συμβιβαστικό πλαίσιο για το όνομα

Σε ένα συμβιβαστικό πλαίσιο για το όνομα των Σκοπίων φαίνεται ότι κατέληξαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Mia, που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση και έχουμε ένα συμβιβαστικό πλαίσιο που θα εκπονηθεί σήμερα» ανέφερε ο Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο Mia, σημειώνοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, μέσα στην εβδομάδα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί το θέμα σε επίπεδο πρωθυπουργών γιατί είδαμε πως οι διαρροές επηρεάζουν τη διαδικασία» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία».

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ν. Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο Ν. Ντιμιτρόφ ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης: