Εκπαίδευση » Καταγγελία ΕΛΜΕ για αστυνομική παρέμβαση σε κινητοποίηση του 7ου ΕΠΑΛ

Καταγγελία ΕΛΜΕ για αστυνομική παρέμβαση σε κινητοποίηση του 7ου ΕΠΑΛ

Καταγγελία ΕΛΜΕ για αστυνομική παρέμβαση σε κινητοποίηση του 7ου ΕΠΑΛ

Σε καταγγελία προέβη η ΕΛΜΕ Λάρισας αναφορικά για αστυνομική παρέμβαση που αφορούσε κινητοποίηση του 7ου ΕΠΑΛ. Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Την Πέμπτη 24/5/18 μαθητές και μαθήτριες του 7ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως κατάληξη της πορείας τους που ξεκίνησε από το σχολείο τους, ζητώντας συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια.
Αντί συνάντησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες αντιμετώπισαν την επέμβαση της αστυνομίας που τους απομάκρυνε από τα γραφεία.
Η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας καταγγέλλει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που αντί να συζητήσει με τους μαθητές επέλεξε να καλέσει την αστυνομία για να τους διώξει.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης δε λύνονται με επεμβάσεις της αστυνομίας. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Οι μαθητικοί αγώνες για μια καλύτερη Δημόσια Παιδεία δεν κάμπτονται από τέτοιες ενέργειες. Η καταστολή δεν ταιριάζει στην εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.»

Διαβάστε επίσης: