Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ενημερωτική Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Λάρισας

Ενημερωτική Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Λάρισας

Ενημερωτική Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Λάρισας

Κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Λ., με σκοπό την καλύτερη και έγκυρη πληροφόρηση-ενημέρωση των συναδέλφων-μελών του Συλλόγου, για τα δρώμενα και τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα την Τετάρτη 23-5-2018 ο Γενικός Γραμματέας της Π. Ο. Ε. ΔΗ. Ν. και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε. Γ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Παπαναστάσης Χ. συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Ν. Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δ. και τον κ. Κουρουβακάλη Δ. ταμία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και στη συνέχεια μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου συζήτησαν σε Ανοικτή Εκδήλωση-Ενημέρωση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Διαπιστώθηκε από όλους για ακόμη μια φορά πως η λειτουργία των νοσοκομείων εξαρτάται αποκλειστικά από το Φιλότιμο που επιδεικνύουν καθημερινά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαναστάσης Χ. αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και οι εναπομείναντες εξουθενωμένοι εργαζόμενοι όπως αυτά έχουν κατατεθεί και συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην συνεχιζόμενη μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία που αποτελούν την κύρια αιτία των προβλημάτων των λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων.
Ειδική αναφορά έκανε για την μεθόδευση εκ μέρους της ηγεσίας του Υπ. Εσ. για την εφαρμογή και πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης. Τόνισε ότι η πρόταση και η θέση τόσο της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ είναι να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα η αξιολόγηση, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψιν για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια που θα οδηγούν σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, την αναβάθμιση των υποδομών, με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφασίσανε σε Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση και καλούν όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό όπως ακριβώς έγινε και πρόσφατα που η αποχή ξεπέρασε το 80% και αναγκάστηκε η κυβέρνηση να την αποσύρει. Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά και εν προκειμένω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΓΝΛ 3

Ανέλυσε διεξοδικά το ζήτημα του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που η κυβέρνηση προσπαθεί να το μειώσει ή και να το αφαιρέσει εντελώς από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, και ότι η επέκταση και ένταξη των επαγγελματιών υγείας που έρχονται σε επαφή με ασθενείς στα Βαρέα και Ανθυγιεινά είναι η ουσιαστική λύση και η μόνη πρόταση που η ΠΟΕΔΗΝ εδώ και χρόνια έχει καταθέσει και επιμένει για την εφαρμογή της.
Στο θέμα Ψυχικής Υγείας και στην πολιτική Κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων που αποφάσισε και προωθεί η κυβέρνηση ο κ. Παπαναστάσης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Ομοσπονδίας. Πραγματοποιείται χωρίς σχέδιο απλά και μόνο με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Υγειονομικές Περιφέρειες.
Πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ανέφερε ο κ. Κουρουβακάλης. Είναι επιτακτική η ανάγκη για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Δημόσια Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Πρόνοια. Επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν εξαιτίας των μνημονίων διότι οι ανάγκες το απαιτούν για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων καθώς είναι αποδεκτό από όλους ότι το προσωπικό δεν επαρκή και οι συμβασιούχοι-επικουρικό προσωπικό προσφέρουν τα μέγιστα χωρίς πολλές φορές να πληρώνονται την μισθοδοσία τους. Απαιτείτε η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και η άμεση πρόσληψή τους στους τομείς που υπηρετούν.
Πάγιο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι η εξίσωση του επιδόματος θέσεως ευθύνης των προϊσταμένων τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έναντι του καταβαλλόμενου στους αντίστοιχους προϊσταμένους τμημάτων στο υπόλοιπο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Ο κ. Κουρουβακάλης ανέλυσε το ζήτημα στους ενδιαφερομένους συναδέλφους και τους κάλεσε να προβούν στην υποβολή αιτήσεως προς την υπηρεσία τους ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του Συμβ. της Επικρατείας που τους δικαιώνει.
Η πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ) με την οποία καθορίσαμε για άλλη μια φορά τη θέση της ομοσπονδίας για τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά ζητήματα του νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ο κ. Κουρουβακάλης αποτελεί το διεκδικητικό πλαίσιο και απαιτούμε από την κυβέρνηση να συζητήσει επ’ αυτού. Ενιαία βαθμίδα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης καθότι με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής καταργούνται σταδιακά τα ΤΕΙ. Λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων των ΤΕΙ που υπηρετούν στην Δημόσια Υγεία-Πρόνοια , θα πρέπει να ισοτιμηθούν τα πτυχία τους ως Ανώτατης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ( ΠΕ )και να ενταχθούν μισθολογικά, βαθμολογικά στην ΠΕ κατηγορία. Για το ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει ο τίτλος των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας να είναι ΔΕ Νοσηλευτικό Προσωπικό και με τον τρόπο αυτό θα περιγράφεται στους Οργανισμούς όλων των Νοσοκομείων. Άμεση διέξοδος του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ στο 3ο Έτος με κριτήριο την εμπειρία. Ενιαίος κλάδος για το Νοσηλευτικό Προσωπικό με σαφή περιγραφή καθηκόντων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων με αντίστοιχη μισθολογική και εργασιακή εξέλιξη.
Καθιέρωση εφημερίας Νοσηλευτή με αποζημίωση αντίστοιχη του λοιπού Επιστημονικού Προσωπικού. Δυστυχώς η πρόταση αυτή στο σύνολό της αφορά όλους τους νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ και καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ανέφερε ο κ. Κουρουβακάλης .
Ο Πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Παπαποστόλου Δ. αναφέρθηκε στην Γενική Απεργία που αποφασίστηκε για την Τετάρτη 30 Μαΐου και κάλεσε όλους να βρίσκονται στο σημείο προσυγκέντρωσης για την Λάρισα που είναι η πλατεία Ταχυδρομείου στης 10:00 π.μ.. Πέρα από τα γενικά αιτήματα της ανατροπής της Λιτότητας, του περιορισμού της Ανεργίας, της κατάργησης της υπερφορολόγησης ο κ. Παπαποστόλου τόνισε ότι διεκδικούμε kai τα πανδημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα τα οποία είναι :

• Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό.
• Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση και συνέχιση της απεργίας στο νέο κύκλο αξιολόγησης.
• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2017γαι την μισθολογική μας εξέλιξη.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά ( Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ.) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων- μέσω ΑΣΕΠ-που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
• Κανένας πλειστηριασμός , για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
• Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
• Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
Μετά τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων ακολούθησε συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους του νοσοκομείου. Την ενημερωτική εκδήλωση συντόνισαν η πρόεδρος του Συλλόγου Χύτα Ευθυμία και ο Γραμματέας τους Συλλόγου Γρηγοριάδης Γρηγόρης και ενημερώσανε πως είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που αποφασίστηκε από το προεδρείο του συλλόγου και έχει ως σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των συναδέλφων που γίνονται στόχος παραπληροφόρησης από διάφορους «καλοθελητές» με σκοπό την διάσπαση του Συλλόγου.
Δώθηκε ραντεβού την Τετάρτη 30-5-2018 για την Απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ με σημείο προσυγκέντρωσης την Πλατεία Ταχυδρομείου και ώρα 10:30 π.μ.

 

Διαβάστε επίσης: