Πολιτισμός » Σμαραγδής: Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» είναι ο βατήρας του Λαζόπουλου να φύγει από το σκοτεινό μέρος που έζησε τελευταία

Σμαραγδής: Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» είναι ο βατήρας του Λαζόπουλου να φύγει από το σκοτεινό μέρος που έζησε τελευταία

Σμαραγδής: Οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» είναι ο βατήρας του Λαζόπουλου να φύγει από το σκοτεινό μέρος που έζησε τελευταία

Ως «ένα βατήρα που θα τον έβγαζε (τον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο) από το σκοτεινό σημείο που βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα» χαρακτήρισε ο Γιάννης Σμαραγδής την επαναφορά των Δέκα Μικρών Μήτσων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» ο καταδιωμένος σκηνοθέτης είπε: «Όταν βλέπω τα πράγματα του Λάκη, βλέπω τον φίλο μου τον Λάκη, δεν βλέπω αυτά που βλέπουμε και γραδάρω σε ποιο σημείο είναι. Από αυτό που κάνει τώρα μια παράσταση θεατρική. Το θεατρικό έργο το οποίο το είδα και ήταν εξαιρετικής ποιότητας είναι ο καινούριος του βατήρας να φύγει από το σκοτεινό μέρος που έζησε το τελευταίο διάστημα. Τα μεγάλα πρόσωπα δεν παθαίνουν τίποτα. Νομίζω ότι έκλεισε το θέμα του Αλ Τσαντίρι και ότι δεν θα ξανασχοληθεί με αυτό. Δεν νομίζω ότι θα ξαναμπεί ο Λάκης στη διαδικασία της άμεσης σάτιρας. Έκανε τον κύκλο του. Για αυτό τώρα ξαναγυρίζει σε κάτι άλλο πιο αθώο όπως ήταν οι «Δέκα μικροί Μήτσοι» για να πάρει φόρα. Βατήρας είναι αυτός. Η σειρά που αρέσει ως μεταβατικό στάδιο», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος περιμένει ο Λάκης Λαζόπουλος να γράψει σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, κάτι στο οποίο πιστεύει ότι θα είναι εξαιρετικός…

«Ο Λάκης που είναι ένα ευφυές πλάσμα, θα μπορούσε να γράψει καταπληκτικά σενάρια για τον κινηματογράφο και να τα παίξει κιόλας. Ένα εξ αυτών που ξέρω, που είναι η ιστορία του πατέρα του είναι συγκλονιστική στην απλότητα της. Του είπα άμα το γράψεις, ευχαρίστως να το σκηνοθετήσω. Τον αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα του. Όταν έφυγε από τη ζωή είδε ο Λάκης τι είχε κάνει για αυτόν. Πρέπει να κάνουμε τρυφερά πράγματα, αγαπησιάρικα».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε δικαιωμένος για τη διεθνή καριέρα της πολυσυζυτημένης του ταινίας «Καζαντζάκης» και έστειλε μήνυμα στους επικριτές του.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: