Λάρισα » Η τακτική για αυτοδιοικητικά – βουλευτικά ψηφοδέλτια
Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΣΤΗ LARISSANET

Η τακτική για αυτοδιοικητικά – βουλευτικά ψηφοδέλτια

Η τακτική για αυτοδιοικητικά – βουλευτικά ψηφοδέλτια

«H οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Λάρισας έχει ορίζοντα 30 ημερών»

Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη

Μία εβδομάδα πέρασε από τη συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής και ο Στέλιος Τσιάκαλος, νεοεκλεγείς γραμματέας στο πρώτο τοπικό όργανο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μιλάει στη larissanet με καθαρό λόγο για τη λειτουργία των συμμετεχόντων δυνάμεων εντός του πολιτικού φορέα, οριοθετώντας συνάμα δράση και στόχους.

Παράλληλα, προσδιορίζει χρονικά πότε θα έχει ολοκληρωθεί ο οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λάρισας, ενώ με σαφήνεια παραθέτει στο δημόσιο διάλογο τα χαρακτηριστικά που θα έχει η στρατηγική του κόμματος σε ότι αφορά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν εγκλωβίζεται στη πρακτική των χρισμάτων αλλά είναι ανοικτό σε συζητήσεις μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις σε δυναμικές συνεργασίες, με νικηφόρο ορίζοντα»

Η συνέντευξη του γραμματέα Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Στ. Τσιάκαλου:

Πριν από μία εβδομάδα συγκροτήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας, το πρώτο τοπικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής, και εσείς εκλεγήκατε γραμματέας. Πώς θα λειτουργήσει η Ν.Ε., με δεδομένο ότι η σύνθεσή της είναι αντιπροσωπευτική των δυνάμεων που συγκροτούν τον πολιτικό φορέα;

Ένα χρόνο πριν η προοδευτική παράταξη ήταν πολυδιασπασμένη και παραδομένη στην εσωστρέφεια και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς. Σήμερα το Κίνημα Αλλαγής είναι το πρώτο πολιτικό κίνημα της νέας εποχής.

Με την συγκρότηση των Νομαρχιακών επιτροπών ξεκινά ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας με στόχο την ανανέωση και τη σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων με σεβασμό στην πολυσυλλεκτικότητα και πίστη στην ενότητα.

Στόχος μας είναι η σύνθεση ιδεών, απόψεων και αντιλήψεων. Η σύνθεση είναι δύναμη. Το πολιτικό μήνυμα ωστόσο πρέπει να είναι συνεκτικό, ξεκάθαρο και να το υπηρετούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η ύπαρξη διαφορετικών τάσεων ενισχύει και πυροδοτεί τον γόνιμο διάλογο, δεν δικαιολογεί όμως την ανάπτυξη προσωπικών επιδιώξεων και μικρο-ενδοπαραταξιακών αντεγκλήσεων. Το ότι ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε την πολυσυλλεκτικότητα δεν σημαίνει ότι το Κίνημα θα δίνει μια εικόνα Βαβέλ. Όλοι εμείς εδώ υπηρετούμε ένα κοινό στόχο, ένα κοινό όραμα και έχουμε δεσμευτεί σε αυτά. Λέμε ναι λοιπόν στη σύνθεση όχι όμως σε φαινόμενα εσωτερικού ανταγωνισμού και πολυγλωσσίας.

«Κριτήριο μας για τις βουλευτικές εκλογές θα είναι: Ισχυρά, πολυσυλλεκτικά, ανανεωμένα και βαθύτατα προοδευτικά ψηφοδέλτια»

Καθώς έχετε αναλάβει και τον Τομέα Οργανωτικού της Ν.Ε., ποιά είναι τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά την οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λάρισας;

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ορμή και τη δυναμική που έχει αναπτύξει η όλη προσπάθεια. Οι χρονοβόρες διαδικασίες κουράζουν και απομακρύνουν τους πολίτες. H οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Λάρισας  έχει ορίζοντα 30 ημερών. Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση Δημοτικών οργανώσεων σε Καλλικρατικό επίπεδο έτσι ώστε έως το τέλος Ιουνίου το κόμμα να έχει αποκτήσει μια οργανωτική δομή που θα διασυνδέει ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες με τα κεντρικά όργανα και ταυτόχρονα θα παράγει μετρήσιμα πολιτικά αποτελέσματα.

Η οργανωτική ανασυγκρότηση θα είναι μια διαδικασία από κάτω προς τα πάνω που θα διασφαλίζει την συμμετοχικότητα των πολιτών και την προσβασιμότητα τους στην διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν το μέλλον και την πορεία του Κινήματος.

Ποιός είναι ο σχεδιασμός που έχετε εκπονήσει για το προσεχές χρονικό διάστημα;

Χαράζουμε αυτόνομη πορεία, αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες και ορθώνουμε μέτωπο τόσο απέναντι στη λαϊκιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όσο και στην νέο-συντηρητική παράταξη της ΝΔ.

Στρατηγικός μας στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής, να αναδειχτεί στην ισχυρή ηγετική πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς που θα προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για την παραγωγή νέου πλούτου που θα διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δεν πιστεύουμε στην προοπτική συγκρότησης ενός ιδεολογικά άμορφου μεσαίου χώρου, αλλά στην δημιουργία ενός σύγχρονου πλειοψηφικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος της κεντροαριστεράς που θα αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας βρίσκεται η διάχυση και η επικοινωνία του  προγράμματος «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ» το οποίο απαντά σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα χωρίς λαϊκισμούς.

Προφανώς τα πλέον δυνατά «κρας τεστ» για τη Νομαρχιακή Επιτροπή θα είναι οι εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο οι αυτοδιοικητικές, όσο και οι βουλευτικές. Με ποιούς στόχους και με ποιά τακτική θα κινηθεί η Ν.Ε. μέχρι τον χρόνο πραγματοποίησής τους;

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες των πολιτών με τη δημιουργία είτε αυτόνομων ψηφοδελτίων είτε ευρύτερων συνεργασιών, με πρόσωπα κοινωνικά αποδεκτά, που θα ανήκουν στον ευρύτερο Δημοκρατικό χώρο.

Τα προγράμματα, τα πρόσωπα και οι πολιτικές είναι το διακύβευμα για μια ισχυρή Τ.Α. που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών, γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής δεν εγκλωβίζεται στη πρακτική των χρισμάτων αλλά είναι ανοικτό σε συζητήσεις μέσα από προγραμματικές δεσμεύσεις σε δυναμικές συνεργασίες, με  νικηφόρο ορίζοντα.

Τέλος, όσον αφορά τις Βουλευτικές εκλογές, θα πρέπει τα ψηφοδέλτιά μας να στελεχωθούν με πρόσωπα που θα ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, θα προέρχονται και θα υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας είναι να βγουν στο προσκήνιο σημαντικές δυνάμεις της νέας γενιάς.

Κριτήριο μας θα είναι: Ισχυρά, πολυσυλλεκτικά, ανανεωμένα και βαθύτατα προοδευτικά ψηφοδέλτια.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: