Άρθρα » Η ενότητα είναι το αντίδοτο στις αλλαγές που προωθούνται στην Αυτοδιοίκηση*

Η ενότητα είναι το αντίδοτο στις αλλαγές που προωθούνται στην Αυτοδιοίκηση*

Η ενότητα είναι το αντίδοτο στις αλλαγές που προωθούνται στην Αυτοδιοίκηση*

Γράφει ο Μάριος Ξηρομερίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων*      

Είναι η πιο μεγάλη αλήθεια, ότι η πολιτική ενότητα χτίζεται από την βάση προς την κορυφή και αυτόν τον αγώνα δίνω καθημερινά όπου σταθώ και όπου βρεθώ. Δεν κερδίζεται απλά με μια στήριξη από τους πολιτικούς φορείς αλλά προκαλείται ως αλυσιδωτή αντίδραση αφού πρώτα έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία. Οι πολίτες, οι δημότες αντιλαμβάνονται και κρίνουν καθημερινά ποιος προτάσσει το «ΕΓΩ» και ποιος  πρωταγωνιστεί στο «εμείς».

Η ενότητα, δεν μπορεί να αποτελεί προαπαιτούμενο μόνο για την εκλογή μας, αλλά υποχρέωσή μας για την επόμενη μέρα, για την μάχη της νίκης που θα φέρει την μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας και σε αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών!

Η ενότητα της  μεγάλης κοινωνικής έκφρασης που υπηρετώ ως αιρετός για 20 συναπτά έτη στην Αυτοδιοίκηση, δεν επιτρέπεται να είναι ένας βερμπαλιστικός ορισμός.
Πρέπει να υπηρετείται από όλους, ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες στην εκάστοτε  εκλογική διαδικασία, επιζητώντας την ψήφο της πολιτικής και  κοινωνικής βάσης.

Η ενότητα, είναι έννοια δυναμική, διότι εμπεριέχει την έννοια της δράσης και  κάποιες φορές  της δημιουργικής  σύγκρουσης, μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας και με αυτοσκοπό την ώθηση στην εξέλιξη .

Όσοι την επικαλούνται πρέπει και να την εννοούν. Πρέπει να την κάνουν πράξη με τον λόγο τους, με την στάση τους, με την  συμπεριφορά τους και τελικά με την εφαρμογή στις πολιτικές πράξεις και στις αποφάσεις τους.

Η ενότητα, είναι το όχημα που κάνει στάση, για να ανέβουν όσοι επιθυμούν να την υπηρετήσουν, αλλά και  να κατέβουν όσοι την υπονομεύουν.

Η  ενότητα  πρέπει να κατατείνει συνεχώς προς την βελτίωση των σχέσεων διαμέσου των αξιών και των ηθικών αρχών. Το ομαδικό πνεύμα να διαπερνά ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα  να ακτινογραφεί και να ακτινοβολεί ταυτοχρόνως. Η ενότητα πρέπει να βρίσκεται σε διαδραστική  σχέση με την κοινωνία, ώστε να συναντήσει την αμφιβολία από όπου και αν προέρχεται, ιδιαίτερα από την νέα γενιά και αφού συγκεράσει χάσματα να προσφέρει απλόχερα την ώθησή της!

Ήρθε η ώρα να συμβάλουμε όλοι, για να ξεπεράσουμε διαχρονικές παθογένειες της κοινωνίας μας που έχουν να κάνουν αφενός με την πολιτική ως τέχνη του εφικτού και  αφετέρου με την επικοινωνία της στα κοινωνικά στρώματα όλων των βαθμίδων.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, σας καλώ όλους να συμβάλουμε με την στάση μας, με την συμπεριφορά μας και με τις ενέργειες μας, να βγούμε πιο δυνατοί, ενωμένοι, ώστε να δώσουμε νικηφόρα την μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών, την μάχη για την αυτοδυναμία παρά την υπονόμευση που στήνεται με την μεταρρύθμιση που προωθείται από τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση και που σαν σημαία της έχει την απλή αναλογική.

Τα σφυρηλατημένα στελέχη, αυτοί που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στις εκλογικές διαδικασίες αλλά και οι νέοι με το πάθος για αγώνα και την όρεξη για να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην αλλαγή θα πρέπει να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο της ενότητας της. Δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε πρόσωπα ή ομάδες γιατί το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να διχαζόμαστε. Υπάρχει δρόμος και πέρα από το «ΕΓΩ». Ο δρόμος της συνεννόησης και της διεύρυνσης που οδηγεί σε νίκη μεγάλης κλίμακας μέσα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και να δρουν οι πλειοψηφίες.

Αυτόν τον δρόμο επιθυμώ να υπηρετήσω και στην Αυτοδιοίκηση με όραμα για το Δήμο Λαρισαίων!

* Ο κ. Μάριος Ξηρομερίτης είναι χειρουργός ουρολόγος, Πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής στο Ασκληπιείο Λάρισας, Πρ. πρόεδρος Νομαρχιακού συμβουλίου, πρ. Αντιδήμαρχος πολεοδομίας Λάρισας

Διαβάστε επίσης: