Λάρισα » Λάρισα: Τιμήθηκε η προσφορά του Γ. Χατζηλάκου (φωτ.-video)
ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Λάρισα: Τιμήθηκε η προσφορά του Γ. Χατζηλάκου (φωτ.-video)

Λάρισα: Τιμήθηκε η προσφορά του Γ. Χατζηλάκου (φωτ.-video)

Το Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων (Πρώην Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων), της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Όραμα Χατζηλάκου για την Αγροτική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας»

Η Ημερίδα θα διεξήχθη την Παρασκευή 25 Μαίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στην πόλη της Λάρισας. Την Ημερίδα θα στήριξαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας. Σε αυτή έδωσαν το παρόν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης κ.α

Οι σκοποί της Ημερίδας ήταν πολλαπλοί με ενδεικτικούς:

Να αναδειχθεί το θέμα της Εκμηχάνισης της Γεωργίας, στη Θεσσαλία σήμερα.
Να καταγραφούν τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα και οι άξονες της μελλοντικής κατάστασης αυτών όπως τα οραματίστηκε ο Γ. Χατζηλάκος.
Να διερευνηθούν οι πολιτικές και οι πρακτικές Διαχείρισης του Αρδευτικού Νερού στο πλαίσιο εφαρμογής του Διαχειριστικού Σχεδίου και της επίδρασης της κλιματικής αλλαγής με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας στη Θεσσαλία.
Να παρουσιαστεί ένα πλαίσιο εφαρμοσμένων τεχνολογικών-επιστημονικών μέτρων και συστημάτων, όπως αυτό της Γεωργίας Ακριβείας.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Χατζηλάκος

Ο Οραματιστής, ο Επιστήμονας, ο Δάσκαλος, ο Λογοτέχνης, ο Ασυμβίβαστος, ο Οικολόγος, ο Ανιδιοτελής, ο Αγωνιστής.

Πέρασαν 15 χρόνια που ο Γιώργος Χατζηλάκος έφυγε από τη ζωή, τον Ιανουάριο του 2003. Ο Γιώργος Χατζηλάκος υπήρξε μια προσωπικότητα με πολυεπίπεδο επιστημονικό έργο, με μεγάλη συνεισφορά στην εκπαίδευση, με έντονη κοινωνική και αγωνιστική παρουσία, με σημαντικό συγγραφικό έργο.

Τα χρόνια που εργάστηκε είτε στον τομέα της Γεωργίας (άλλοτε ως γεωπόνος και άλλοτε ως καλλιεργητής), είτε στην εκπαίδευση, είτε στην κοινωνική του δράση, είχε ως γνώμονα την προκοπή των ανθρώπων του τόπου του, την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, την πρόοδο της γεωργίας, την μετάδοση γνώσης και έμπνευσης στις νεότερες γενιές και ιδιαίτερα στους συνοδοιπόρους του στους αγώνες που συμμετείχε, και τέλος την ανάπτυξη έργων προόδου που η γενιά του «στερήθηκε» λόγω των συνθηκών (πόλεμοι, εμφύλιος κλπ).

Τι είπε ο γιος του Γιώργου Χατζηλάκου

Για το έργο του μίλησαν αναλυτικά ο Θ. Λέλλης πρώην Καθηγητής & Προιστάμενος, Τμ. Μηχ. Βιοσυστημάτων ΤΕΙ/Θ και ο Δ. Καλφούντζος, Καθηγητής, Πρόεδρος, Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων ΤΕΙ/Θ.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

P1260856

P1260857

P1260862

P1260864

P1260867

P1260869

P1260870

P1260871

P1260874

P1260883

Διαβάστε επίσης: