Λάρισα » Στη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΩΛ

Στη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας

Στη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας

Την συνέντευξη τύπου παραχώρησαν (από αριστερά) οι: Ζ. Γκαραλιάκος, Θ. Μπιζαϊντές και Αγγ. Σίμος

Στη Λάρισα θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Τετάρτη 30 Μαΐου, καθώς θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Στη συνέχεια ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος θα δώσει μεγάλη συναυλία.

Σήμερα, στη Λάρισα, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία παραβρέθηκαν οι Θανάσης Μπιζαϊντές – γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, Άγγελος Σίμος – μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ και Ζήσης Γκαραλιάκος – μέλος του Γραφείου της  Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, επισημάνθηκαν τα εξής:

«Με βάση την  απόφαση της Κ.Ε του κόμματος, 100 πόλεις -100 εκδηλώσεις- για τα  100 χρόνια,  οι τομεακές οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας, πραγματοποιούμε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους – εργαζόμενες, τους νέους  και τις  νέες, τους φτωχούς  αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, να ακούσουν  την πολιτική μας πρόταση του κόμματος μας,  την  Τετάρτη 30 Μάη στις 7.30 μ.μ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με ομιλητή   το ΓΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνέχεια ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος στα πλαίσια της εκδήλωσης  θα δώσει μεγάλη συναυλία με  την  πολυμελή ορχήστρα  «Καπνισμένο Τσουκάλι».

Το 2018 το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης. Δράσης πρωτοπόρας για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών καταπιεζόμενων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, για μια άλλη κοινωνία το σοσιαλισμό –κομμουνισμό . Στα πλαίσια αυτά διοργανώνονται μια σειρά εκδηλώσεις για να συζητήσουμε ακόμα πιο πλατιά με το λαό τη μόνη πρόταση που απαντάει ουσιαστικά στις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνει σήμερα κάθε οικογένεια.

Οι συνθήκες που ζούμε είναι ιδιαίτερα οξυμένες και δύσκολες, προβληματίζουν τον καθένα μας. Βιώσαμε σε όλη την περίοδο της κρίσης την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των τριών μνημονίων. Σήμερα η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό μιλάνε για την περιβόητη επόμενη μέρα της κρίσης, τη «δίκαιη ανάπτυξη» . Παρά τις κορώνες και οι ίδιοι μαρτυρούν ότι η όποια διέξοδος, όποια ανάκαμψη θα γίνει στο έδαφος των ήδη πετσοκομμένων δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας. Ότι θα πατήσει σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που μόνο αδιέξοδο θα φέρει  για τους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα η ανάκαμψη του κεφαλαίου πάει χέρι-χέρι με την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας. Η περιβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, εμπλέκει μέχρι το μεδούλι τη χώρα μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών , πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου πάνω μας, στο όνομα της προώθησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μεγαλύτερο ή μικρότερο, που να μην συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που έχει στην προμετωπίδα του την επιδίωξη του κέρδους.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν. Για να γίνει το δίκιο μας πράξη χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, εργατικό κίνημα ισχυρό, μπροστάρη στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για τη ζωή που τους αξίζει. Να ενταχθούν στον οργανωμένο αγώνα, στις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, στο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, βάζουν προϋποθέσεις για το σήμερα και το αύριο.  Οι θυσίες σ’ αυτό το δρόμο, είναι πολύ μικρότερες από τις θυσίες για τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων.

Στη συνέχεια ο συνθέτης Θωμάς Μπακαλάκος θα δώσει μεγάλη συναυλία με τραγούδια του από τον κύκλο ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του σε ποίηση Φώτη Αγκουλέ και Κώστα Βάρναλη .Τα έργα θα ερμηνεύσει το μουσικό σύνολο του διακεκριμένου συμπατριώτη μας συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη. Ο Θωμάς Μπακαλάκος τον εμπιστεύτηκε να ενορχηστρώσει τα τραγούδια για την πολυμελή ορχήστρα του. Στη σκηνή θα ανέβει και ο Θωμάς Μπακαλάκος για να ερμηνεύσει μερικά από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του. Επίσης ωραίες φωνές συμπατριωτών μας τραγουδιστών θα μας χαρίσουν ξεχωριστές ερμηνείες.

Την πολυμελή  ορχήστρα  αποτελούν:

Ο συνθέτης & ερμηνευτής: Θωμάς Μπακαλάκος ,  Πιάνο /Ενορχήστρωση /Διεύθυνση –Δημήτρης Φωτιάδης

Ερμηνευτές  : – Απόστολος Φωτιάδης – Γιώργος Γάλλος -Μαρία Φωτιάδη -Γεωργία Χατζημπαλάση

Οι  μουσικοί

Φλάουτο – Ελπίδα Τσιακτάκη

Βιολί –  Κωνσταντίνος Σκριμπόνης

Κλαρινέτο – Νίκος Γκονέλας / Αποστόλης Κωσταβέλης

Λαγούτο – Χρήστος Καλαμπούκας

Μπουζούκι – Μιχάλης Χώτος

Κλασσική & Ακουστική Κιθάρα – Στέλιος Καφρίτσας

Ηλεκτρική Κιθάρα – Γιάννης Κατσανούλης

Μπάσο – Φίλλιπος  Ζούκας

Τύμπανα – Κώστας Μίτιν

Μεταξύ των τραγουδιών θα ακουστούν είναι :

Απεργία”  Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης / Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος

Ερμηνεύουν: Όλοι

.  “Το γράμμα” Στίχοι/ Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος Ερμηνεύει: Θωμάς Μπακαλάκος

 

.  “Ο δρόμος μας”

Στίχοι: Φώτης Αγγουλές / Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος

Ερμηνεύουν: Όλοι

“Μην καρτεράτε να λυγίσουμε” Στίχοι: Φώτης Αγγουλές / Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος

Ερμηνεύουν: Όλοι

“Ο Αντύπας Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης / Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκο ,                                            Ερμηνεύει: Μαρία Φωτιάδη

Μετανάστευση” Στίχοι: Διονύσης Τζεφρώνης / Μουσική: Θωμάς Μπακαλάκος

Ερμηνεύει: Γεωργία Χατζημπαλάση

Σύντομο βιογραφικό του Θωμά Μπακαλάκου:  Γεννήθηκε στην Κυψέλη Καρδίτσας. Σπούδασε μουσική και μαθηματικά. Στα λίγα χρόνια που εργάστηκε στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, έγραψε έργα  θεματικά, μερικά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως ‘’ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ’’, ‘’ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ’’ και άλλα. Στο χώρο της λόγιας μουσικής έγραψε πολλά έργα για μικρά και μεγάλα σύνολα. Έργα του έπαιξαν η δημοτικές συμφωνικές ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, η Κ.Ο.Α. και άλλες. Έργα του παίζονται και στο εξωτερικό. Είναι εισηγητής μιας πρωτότυπης μουσικής πρότασης, σύνθεσης έργων σύγχρονης μουσικής χαρακτηριστικά ελληνικής. Στον κύκλο έργων του μουσικής νουβέλας με το γενικό τίτλο «Μεταλλάξεις ελληνικά, μια ελεγεία στην Ελληνίδα Επαρχία», περιλαμβάνονται επτά συλλογές. Ίδρυσε και διεύθυνε επί επτά συνεχή έτη, το διαγωνιστικό «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου». Για το Φεστιβάλ γράφτηκαν 300 έργα. Από αυτά επιλέχτηκαν τα 80. Αυτή την περίοδο δίνει σειρά συναυλιών ίδρυσης  Δημοτικών Μουσικών Βιβλιοθηκών, με σύνθημα “Η Ελληνική Μουσική Γλώσσα στο προσκήνιο”».

Διαβάστε επίσης: