Ελλάδα » Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – Κρατούσαν γυναίκες σε διαμερίσματα και τις έστελναν σε οίκους ανοχής

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – Κρατούσαν γυναίκες σε διαμερίσματα και τις έστελναν σε οίκους ανοχής

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας – Κρατούσαν γυναίκες σε διαμερίσματα και τις έστελναν σε οίκους ανοχής

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση σπείρας που στρατολογεί γυναίκες εκμεταλλευόμενη την οικονομική τους δυσχέρεια, με σκοπό να τις προάγουν κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, αποκαλύφθηκε η δράση της και η εμπλοκή 13 ατόμων σε αυτή.

Ειδικότερα, οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία και αφού εντόπιζαν τις υπό εκμετάλλευση γυναίκες, τις εγκαθιστούσαν σε διαμέρισμα στη Δάφνη με σκοπό να τις επιβλέπουν. Ακολούθως τις διοχέτευαν σε οίκους ανοχής, καθορίζοντας πλήρως τις υπηρεσίες που θα προσέφεραν ενώ επιπλέον παρακρατούσαν τα έσοδα τους.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι την σύλληψη τους, οι δράστες εξέδιδαν για λογαριασμό τους 25 γυναίκες ενώ ακόμη της διαφήμιζαν μέσω φωτογραφιών σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε πέντε οίκους ανοχής της Αττικής, συνελήφθησαν 13 άτομα, εκ των οποίων τρείς Έλληνες και 10 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Κούβα, Ρουμανία και Νιγηρία) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, της παραβίασης σφραγίδων και του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση προσήχθησαν τρείς αλλοδαπές.

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.845 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης: