Εκπαίδευση » Σχολεία » Στο Πευκί μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας

Στο Πευκί μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας

Στο Πευκί μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας

Την Πέμπτη 17 Μαίου 2018 η Α΄, Β΄, και Γ΄ Τάξη του 9ου Γυμνάσιου στο πλαίσιο της ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής  πραγματοποίησε περιήγηση στον Παγασητικό και τη Βόρεια Εύβοια.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Από την Αμαλιάπολη  ξεκίνησε η περιήγηση μας στον Παγασητικό, στο Πευκί, στο επίνειο του Τρικερίου την Αγία Κυριακή, όπου λειτουργεί καρνάγιο, στο ακρωτήριο Αρτεμήσιο, γνωστό  για την ομώνυμη ναυμαχία Ελλήνων και Περσών το 480πχ και στο μοναδικής και σπάνιας ομπρφιάς γραφικό νησάκι Τρίκερι, τόπος πολιτικής εξορίας των γυναικών από το 1948 έως το 1953.

Ένα μονοπάτι γεμάτο βλάστηση μας οδήγησε στην κορυφή του νησιού, όπου δεσπόζει ένα επιβλητικό μοναστήρι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, η ιερά μονή της Ευαγγελιστρίας, που χτίστηκε την εποχή του Ιουστινιανού με πραγματικά υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Στο Πευκί, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που ευωδιάζει τό γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο του πεύκου  και τον ιερό χώρο της Αρτέμιδας. Επιστροφή στην Αμαλιάπολη , έναν  πανέμορφο οικισμός μέσα σε ελιές και πεύκα με κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής και πλακόστρωτα μονοπάτια, με ναυτική παράδοση και Ιστορία.

Ένα ταξίδι γνώσεων και ωραίων  εικόνων έφτασε στο τέλος του φέρνοντας σε επαφή τους μαθητές μας με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου μας, εμπλουτίζοντας έτσι τον πίνακα των σχολικών μας αναμνήσεων και εκδρομών».

 

Διαβάστε επίσης: